avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare in Romania cu somaj din italia, se poate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare in Romania cu somaj din italia, se poate?

Buna ziua! ma pot angaja legal in romania dar sa beneficiez in continuare de somajul din Italia? (Nu am renuntat la domiciliul din italia) Reprezinta asta o incalcare a legi in Romania sau in Italia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:11, 17 August 2018
Incalcarea legii o faceti dvs. iar nu angajatorul. Cel care angajeaza nu e obligat de nicio lege sa verifice daca viitorul angajat e sau nu somer.
Referitor la cumularea indemnizatiei de somaj din Italia cu salariul din Romania, cel mai bine intrebati la INPS.

Din cate cunosc, plata indemnizației de șomaj se suspendă în caz de nouă angajare în străinătate (în țări europene sau extracomunitare), cu contract cu durata de până la șase luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de șomaj din italia. decky01 decky01 Bună ziua! Beneficiez de șomaj din Italia. Acum sunt în RO și vreau să deschid un SRL. Afectează șomajul din Italia? Peste câteva luni de la ... (vezi toată discuția)
Dacă beneficiez de șomaj în italia și vreau să mă angajez ... Ssdd Ssdd Dacă beneficiez de șomaj în Italia și vreau să mă angajez in Romania pot să păstrez și indemnizația de șomaj din Italia? (vezi toată discuția)
Am lucrat in italia, pot beneficia de indemnizatie de somaj in romania? niroz niroz Am varsta de 23 ani,am ca studii 11 clase (nu am terminat liceul),am lucrat la o firma din localitate un an si doua saptamani (comform legii, cu contract de ... (vezi toată discuția)