avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acreditare furnizor ANOFM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acreditare furnizor ANOFM

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie - o companie cu domeniul de activitate principala 7810 - Plasare de personal, isi doreste sa devina acreditata ca si furnizor pentru servicii de mediere a muncii pe piata interna. La o analiza mai amanuntita, compania nu intruneste conditiile pentru acreditare ( respectiv nu exista 25% din personal cu atribuţii în prestarea serviciilor de ocupare, sã aibã studii superioare în una dintre specialitãţile: psihologie, pedagogie, drept, consiliere, precum şi experienţã de minimum 3 ani în domeniul serviciului pentru care se solicitã acreditarea). Intrebarea este : exista reprcusiuni legale daca firma nu se inscrie sa obtina aceasta acreditare din partea ANOFM? ( pe care oricum nu ar putea sa o obtina ).

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 20 August 2018
Legea 156/2000
art.13
(1) Constituie contravenții următoarele fapte și se sancționează după cum urmează:
a) exercitarea de către agenții de plasare a forței de muncă a activității de mediere a angajării cetățenilor români în străinătate, cu încălcarea prevederilor art. 8-10, cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei;
......
(2) Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor prevăzute la alin. (1) se fac de către personalul din cadrul Inspecției Muncii, împuternicit în acest sens.
Daca nu detine acreditarea respectiva nu va fi mentionata la Registrul comertului aceasta activitate de furnizor de servicii de mediere. Fara mentiune la RC nu poate desfasura legal, activitatea respectiva.
Nu are nicio legatura inregistrarea la ITM cu Registrul Comertului .... Mai intai se infiinteaza societatea cu codul CAEN de mai jos si apoi se depune dosarul la ITM pentru inregistrare.

agent de plasare a forței de muncă - persoana juridică constituită în temeiul Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv filialele societăților comerciale străine, înființate în România potrivit art. 42 și 44 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care are ca activitate principală «Activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă» cod CAEN - 7810, denumită în continuare agent de plasare;
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma recrutare și plasare forță de muncă angel67 angel67 As vrea sa deschid o firma de recrutare si plasare forta munca in strainatate. Eu sunt din Constanta. Ce acte sunt necesare . As prefera o persoana de contact ... (vezi toată discuția)
Despre codul caen 7810 privind activitati de plasare a fortei de munca aquaterm aquaterm eu am societatea de citiva ani si mai exact din 2005 si acum citva timp am facut extindere la camera de comert si am bagat si codul 7810 si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Sucursala a unei societati ce are ca obiect de activitate: plasarea fortei de munca Paraschiv Liviu Paraschiv Liviu O sucursala a unei societati straine care desfasoara activitati in domeniul selectiei si plasarii fortei de munca, poate incheia legal contracte de ... (vezi toată discuția)