avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Societatea A factureaza cu TVA sau fara TVA catre ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Societatea A factureaza cu TVA sau fara TVA catre societatea din Italia?

Societatea A,cu sediul fix in Romania , platitoare de TVA in Romania efectueaza servicii de depozitare,manipulare si inventariere materii prime si accesorii primite de la o societate italiana(conform contractului),fara ca acestea sa fie platite ,Societatea italiana are cod valid de tva ,Societatea A NU prelucreaza aceste materii prime,doar le va transfera unei societati B din Romania tot platitoare de TVA.
Va rog frumos sa imi comunicati opinia Dv si temeiul legal daca societatea A pt serviciile prestate societatii din Italia va emite factura cu sau fara TVA si cum le va declara in 390 VIES?Multumesc foarte mult,Angela
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 12:17, 10 Septembrie 2018
TVA se numeste taxa pe valoarea adaugata. Daca nu facturati, nu platiti TVA.
intrebarea era ...nu asteptam acest raspuns.Multumesc
Eu zic sa lecturati cu mare atentie art. 278 din CF, poate va incadrati la vreo exceptie:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturez cu tva sau fara Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Societatea A,cu sediul fix in Romania , platitoare de TVA in Romania efectueaza servicii de depozitare,manipulare si inventariere materii prime si accesorii ... (vezi toată discuția)
Tva servicii intracomunitare TeoTea TeoTea Buna tuturor, societate neplatitoare de TVA, cu cod de TVA pt achizitii servicii intracomunitare, primeste factura de la o societate din Italia cu cod valid in ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara servicii bodean bodean Societatea a trimis la un curs in Italia 3 angajati. Firma din Italia a emis o facture pt. participare la curs fara TVA. Am verificat firma din Italia in VIES ... (vezi toată discuția)