avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este normal să te oprească un polițist cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este normal să te oprească un polițist cu mașina-radar neinscripționată cu semnele poliției?

Salut. Am și eu o intrebare, este normal să te oprească cu radarul un polițist cu o mașină neinscriptionată cu semnele poliției.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este foarte normal.
Radarul este un echiipament care contribuie la disciplinarea conducatorilor auto si prevenirea accidentelor rutiere.
Altfel ce rost ar mai avea limitele de viteze sau regulile de circulatie?
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este normal, chiar recomandat
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctul meu de vedere nu este nici normal, nici moral si nici recomandat faptul ca politia sa foloseasca masini neinscriptionate echipate cu radar deoarece:
1. Nu se urmareste reducerea accidentelor ci colectarea de sume cat mai mari la buget
2. Nu viteza este principala cauza a accidentelor ci depasirile facute la limita sau fara o asigurare corespunzatoare, ori lipsa atentiei in timpul sofatului, consumul bauturilor alcoolice sau a altor substante psihoactive
3. Proasta pregatire a soferilor romani, aproape la nivelul celor din Ucraina sau Rusia (lipsa respectului pentru ceilalti participanti la trafic si multe altele)
4. Pana la urma aproape nimeni nu respecta limitele de viteza, in special pe cele din localitate (cel mai frecvent localitati traversate de drumuri europene), pot spune ca am facut tara asta in lung si-n lat si am vazut inclusiv masini de politie care nu respecta regimul legal de viteza prin localitate
~ Conținut șters la cerere ~
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule grosuanatolie, eu va respect opinia dar daca eu as fi exemplu si toti soferii ar conduce si s-ar comporta in trafic precum mine nu ar mai exista accidente.
Eu doar am expus o realitate care exista in Romania, va convine nu va convine asta e realitatea, am foarte multi kilometri in tara dar si in strainatate.
Dumneavoastra conduceti cu maxim 50km/h prin localitate ? Sunteti cumva politist ? Vreti sa va trimit in privat filmari in care apari colegi ai dvs cu 70 - 90 km/h in localitate ?
Amenzile sunt doar o sursa de venit la buget, daca cu adevarat alesii neamului ar dori sa stopeze accidentele ar legifera pedepse mult mai aspre pentru cei care conduc bauti, omoara pe treceri de pietoni si isi iau cu suspendare...ati inteles ? Scopul lor este reprezentat doar sa stranga bani la buget.
Si daca e lege ce ? Multi au murit nevinovati pe treceri de pietoni sau in accidente cu legea in mana si vinovatii nu au facut o zi de puscarie, asa ca fac ceva pe lege...va rog sa nu mai dati cu legea si nu mai vorbiti din carti, asta e realitatea in tara noastra

Alte discuții în legătură

Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Radar neinscriptionat cu viteza ilegala JulianP JulianP Buna ziua, Am fost \'prins\' cu o viteza de 119km/h. in limita de 60km/h, de o masina de politie neinscriptionata (cu radar, fara girofaruri). Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Situatii de restrictii de viteza prevazute strict de codul rutier ... anso1 anso1 situatii de restrictii de viteza prevazute strict de codul rutier si neaplicate pe strada (semne de circulatie puse in mod abuziv si interesat, in ... (vezi toată discuția)