avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este normal să te oprească un polițist cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este normal să te oprească un polițist cu mașina-radar neinscripționată cu semnele poliției?

Salut. Am și eu o intrebare, este normal să te oprească cu radarul un polițist cu o mașină neinscriptionată cu semnele poliției.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
"..atunci cand din cauza vitezei mor oameni, nu este diferenta intre topor si masina "
da, rezultatul e decesul victimei, dar una e accidentul, omorul din culpa si alta este crima cu premeditare... asa toti soferii pot fi considerati potentiali criminali, printrun eventual accident.
E corect sa fie respectat codul rutier si implicit viteza legala, viata avand prioritate. Radarele vizibile au rol de descurajare a depasirii vitezei, insa nu sunt de acord cu radarele puse la vanatoare la drum intins sau noaptea cand nu mai circula nimeni, ca sa te arda la buzunar ptr. un plus de 5-10 Km/h, nu zic sa nu-i prinda pe realii vitezomani, cei care alearga ca bolizii, sau motociclistii ca la curse, care merita sa ramana fara permis, fiindca poate aveti ceva dreptate, pe mana lor masina poate deveni o arma. Dar nu generalizati ca daca am depasit un pic viteza, am fi toti soferii criminali.
Pentru ca in modul dvs de a gandi individul influenteaza societatea nu invers!
Deviza dvs era poate valabila pe vremea civilizatiei Neanderthal, civilizatiilor tribale etc... .
Intre timp, majoritatea populatiei mondiale a schimbat de forma de civilizatie.
Azi, societatile (natiunile), reprezentate prin sistemele de stat de ideologii sensibil asemanatoare (de la disparitia comunismului rosu) este determinanta in formarea, educarea indivizilor.
Ori falimentul statului roman in ultimii 30 de ani este manifest.
Suntem o tara cu 16 M cetateni traind pe teritoriul national si 5 M cetateni traind in afara teritoriului national (in 28 de ani, performanta pe care numai Venezuela ne-o poate contesta).
Bineinteles eu sunt constient ca undeva prin junglele inca existente prin Brazilia, Noua Guinee, etc..., mai exista inca civilizatii tribale si in toate societatile actuale exceptii neanderthaliene.
Este ultimul meu post pe acest subiect, subiect de altfel indepartat de topicul initial, polemicile sterile nu ma intereseaza!
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
Demos, utilizator
Nu e gandire de Neanderthal, e gandire liberala. Final de discutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Radar neinscriptionat cu viteza ilegala JulianP JulianP Buna ziua, Am fost \'prins\' cu o viteza de 119km/h. in limita de 60km/h, de o masina de politie neinscriptionata (cu radar, fara girofaruri). Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Situatii de restrictii de viteza prevazute strict de codul rutier ... anso1 anso1 situatii de restrictii de viteza prevazute strict de codul rutier si neaplicate pe strada (semne de circulatie puse in mod abuziv si interesat, in ... (vezi toată discuția)