avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... redeschidere urmărire penală
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

redeschidere urmărire penală

Am avut un proces nedrept. Procurorul a propus confirmare renuntare urmarire penală (art 318 cpp), iar judecatorul a admis confirmarea la RUP.
Sunt nemultumit de soluția luată de judecator, iar eu doresc sa introduc o cerere de redeschidere urmărire penală conf. art 335 cpp.
Ce ma sfatuiti sa fac? (Sa depun cererea de RUP la parchet, sau la judecator conform art 335 (5) cpp?)

Solicit RUP pe motiv ca atat procurorul cat si judecatorul care a admis cererea de RUP nu s-a pronuntat asupra probelor ce le-am invocat in notele scrise.
Cel mai recent răspuns: _Alin_ , utilizator 12:20, 2 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul ordonantelor de clasare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

In cazul ordonantelor de clasare.


Sa zicem ca impotriva ordonantei de clasare se face plangere la judecatorul de camera preliminara, iar judecatorul respinge plangerea impotriva ordonantei de clasare, partea nemultumita (de fapt partea vatamata), poate formula cerere de redeschidere urmărire penală conf. art. 335 (5) Cpp - la judecator, sau conform art. 335 ( 1-2) Cpp - la procuror?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La procuror in temeiul art.335 alin.2 c.p.p. daca sunt indeplinite cerintele textului de lege.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles. Totusi mai am trei intrebari:

1) Cererea de redeschidere urmărire penală, se depune la acelasi parchet unde s-ar afla dosarul, sau trebuie la un parchet superior?
2) Cererea de redeschidere urmărire penală va parcurge in continuare traseul procuror de caz - prim-procuror, sau va fi examinata doar de prim-procurorul parchetului?
3) In cazul in care procurorii nu vor sa redeschida urmărirea penală, ordonanta parchetului va fi atacata la instanta conf. art 340 cpp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschiderea urmaririi penale rrocambole rrocambole Procurorul ierarhic superior poate dispune redeschiderea urmaririi penale conform art. 335 CPP in cazul unei Ordonante de netrimitere in judecata care a fost ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Cine emite ordonanta cand se cere redeschiderea unui dosar penal? desirelia75 desirelia75 in ian 2014 a fost solutionat un dosar penal prin scoaterea de sub urmarirea penala a lui X. in 2016 cer redeschiderea acestui dosar deoarece au aparut ... (vezi toată discuția)