avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facturarea individuală a consumurilor de apă în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturarea individuală a consumurilor de apă în apartamente

Bună ziua! Locuiesc intr-un apartament cu sotul meu. Avem apometre, dar cei de la asociatie vor sa faca facturare individuala la apă ca la gaz, adică să tragem țevi prin toată casa ca să scoatem țevile de apă la ușă. Vă dați seama că este o aberație, cu care noi nu suntem de acord. După cum am înțeles, nu putem fi obligați la așa enormitate. Avem nevoie de un sfat de la cineva din domeniu. Mulțumim!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:54, 28 August 2018
Asociatia de proprietari nu este furnizor de utilitati pentru a factura individual.
Hotararile in asociatia de proprietari se iau in adunarea generala cu votul majoritatii dar acestea trebuie sa indeplineasca conditiile de legalitate.
Asociatia de proprietari gestioneaza doar partile comune si ia hotarari numai pentru partile comune si repartizeaza cheltuielile pentru utilitatile furnizate de furnizorii de utilitati apa, gaz, energie electrica, a.p. nu refactureaza ci repartizeaza cheltuielile.
Pretentia asociatiei este abuziva in conditiile in care nu detine calitatea de furnizor de utilitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare consum de apa timpuriu timpuriu conform legi ,ptr repartizarea cheltuielilor de apa rece ,este nevoie de un regulament conform acestui regulament se mentioneaza ,cum .cand ,se depun indecsi ... (vezi toată discuția)
Facturare individuală Manuela217 Manuela217 Buna ziua,întrebarea ar fi următoarea referitor la facturarea apei si canalizării: pana in anul 2000 apa ne-a fost furnizată de către primărie, iar din ... (vezi toată discuția)
Contract cu furnizorii... pandatao pandatao Buna ziua! As vrea sa stiu daca este obligatoriu ca asociatia de proprietari sa aiba contract/conventie cu furnizorii de energie electrica,de ... (vezi toată discuția)