avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tatăl meu mă agresează verbal, uneori și fizic, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tatăl meu mă agresează verbal, uneori și fizic, mă amenință cu moartea iar când are chef mă dă afară din casă. Aș vrea să știu ce să fac ca să schimb situația

Buna ziua.
Am si eu cateva intrebari legate de o problema in familie. Am 20 de ani si de 3 ani de zile tatal meu ma tot agreseaza verbal, au fost dati cand m a agresat si fizic. Parintii mei nu sunt divortati, apartamentul in care locuiesc este pe numele lui, dar toate cheltuielile sunt pe umerii mamei mele, ea lucrand in strainatate. El are probleme cu alcoolul, devine violent, ma ameninta cu moartea si cand are chef ma da afara din casa.. Am facut si o plangere la politie dar mai mult de o amenda de 200 de lei, nu i au dat. As vrea sa stiu ce sa fac ca sa schimb situatia, cum ar putea fi sanctionat si ce ar trebui sa fac sa aibe pedeapsa pe care o merita.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: route , utilizator 17:27, 18 Noiembrie 2018
Buna ziua! Multumesc frumos pentru sfaturi, nu o sa devin un adult deprimat multumita faptului ca incerc de fiecare data sa nu ma las abatuta.
Nu ma asteptam ca atatia oameni sa-mi dea sfaturi si sa se ingrijoreze de starea mea psihica si fizica, multumesc inca o data!
Eu nu caut scuze pentru a pleca de aici, este nevoie de timp si de bani si chiar daca mama lucreaza in strainatate, cheltuielile sunt destul de mari pentru o singura persoana. Am fost plecata si in afara, doar ca nu m-am integrat si am decis sa ma intorc.
Legat de apartament, ma implic pentru ca am locuit aici si as vrea sa o ajut pe mama, pana la urma e o problema de familie unde fiecare trebuie sa se implice. Eu as vrea sa aflu cum o pot ajuta si indruma din punct de vedere legal pentru ca nimeni nu iti explica lucrurile astea. Si sincer din punctul meu de vedere, daca pur si simplu l-as lasa in pace, cum s-a intamplat in trecut, el ar scapa nepedepsit... Si nu mi se pare corect dupa tot ce m-a/ne-a facut sa indur/induram.

Codruţa Cimpoies a scris:

Buna seara. Stimată domnișoară problema pe care ai spus-o nu este una simplă și, din pacate, nici una singulară. Pentru a te putea bucura de frumoșii ani pe care îi ai, recomandarea mea este de a te muta in chirie cât mai repede. Scuze de genul "nu mi se pare corect ca el să rămână....." nu își au locul și,nici moral nici legal, nu este o problemă pe care sa o rezolvi tu. Acest lucru ar trebui să îl rezolve părinții tăi, iar inițiativa unui astfel de demers va trebui să o aibă mama ta, pentru ca este evident că pentru tatăl tău situatia este una convenabilă. Mai exista o varianta, pe care vad ca nu ai luat-o in calcul:daca mama ta castiga astfel încât va întreține pe amândoi de ce nu pleci la mama ta?
In ceea ce priveste problema cu alcoolul aceasta nu va dispărea niciodată, doar se va agrava.

Sigur parerile mele nu sunt neaparat juridice, dar sunt sfaturi care iti ofera o rezolvare simplă și rapidă a problemelor pe care le ai, pentru a nu deveni un adult deprimat și lipsit de bucurii. Succes!

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu mi-as dori sa gasesc o solutie pt a-l da afara din apartament, cum am spus mai sus cheltuielile pt facturi si intretinere sunt platite de mama mea si el nu merita sa stea acolo linistit, cu toate conditiile iar eu sa fiu data afara.

Prin ordinul de protectie se poate obtine evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate, obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă etc.
Prin aceeaşi hotărâre, instanţa poate dispune şi suportarea de către agresor a chiriei şi/sau a întreţinerii pentru locuinţa temporară unde victima, copiii minori sau alţi membri de familie locuiesc ori urmează să locuiască din cauza imposibilităţii de a rămâne în locuinţa familială.
Pe lângă oricare dintre măsurile dispuse potrivit instanta poate dispune şi obligarea agresorului de a urma consiliere psihologică, psihoterapie sau poate recomanda luarea unor măsuri de control, efectuarea unui tratament ori a unor forme de îngrijire, în special în scopul dezintoxicării.
Încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an. În caz de condamnare, nu se poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

acest răspuns util
Se pare ca acel apartament este foarte important. Mama d-voastra ar putea divorta si in urma partajului ar obtine jumatate . D-voastra nu aveti nici un drept in acel apartament. Daca nu va convine situatia , ar fi bine sa va mutati si mama d-voastra sa rezolve situatia. Parintii trebuie sa isi tolereze in casa lor toata viata copiii majori , daca acestia nu vor sa se mute ?
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
kyrakyra_65, utilizator
Nu are nici un sens ce spuneti, avand in vedere faptul ca el nu trebuie sa ma tolereze pentru ca mama mea mi-a dat responsabilitatea sa am grija de cheltuielile casei de cand am implinit 18 ani! Nu il deranjez cu nimic, ma ocup de treburile casei si mai ales cat timp am bani si e treaz, se da pe langa mine, parand chiar interesat de viata mea, dar de fapt doar se preface ca sa-si atinga scopurile. El nu a platit apartamentul, avansul a fost dat de mama mea, ea a cumparat materialele pentru a renova casa si toate electrocasnicele+mobila sunt cumparate de ea.
Ea imi trimite bani sa ma ocup de apartament, facturi etc. El nu se ocupa in niciun fel, nu plateste facturi si nu are grija de nimic pe aici. Plus ca nu este un parinte, din moment ce nu a avut grija de mine nici financiar nici moral. A stiut doar sa abuzeze de fiecare membru al familiei si sa afirme ca apartamentul e al lui si poate sa ne dea afara pe toti, dar fiind somer din 2009, cand nu era in stare de ebrietate o suna pe mama ca sa ii ceara bani, ca cica "apartamentul nu e doar al lui".
V-as ruga sa nu va dati cu parerea cand nu cunoasteti intreaga poveste. Eu aici nu am interese ascunse, vreau doar ca acest om sa nu isi mai bata joc de noi.
Si in plus, un parinte nu e un parinte cand nu are grija de copilul sau, il bate, il injura si mai ales il da afara din casa de la 16 ani :).

kyrakyra_65 a scris:

Se pare ca acel apartament este foarte important. Mama d-voastra ar putea divorta si in urma partajului ar obtine jumatate . D-voastra nu aveti nici un drept in acel apartament. Daca nu va convine situatia , ar fi bine sa va mutati si mama d-voastra sa rezolve situatia. Parintii trebuie sa isi tolereze in casa lor toata viata copiii majori , daca acestia nu vor sa se mute ?

acest răspuns util
Cand o situatie duce la o viata grea alaturi de cineva, cel mai bun lucru este ca acele persoane sa nu mai locuiasca impreuna. A fost alegerea mamei d-voastra sa investeasca in acel apartament si sa stea cu el. Si va fi alegerea d-voastra ce o sa faceti pe viitor. Si eu am fost data afara din casa de tatal meu iar fostul sot nu a avut grija de copilul nostru niciodata . Dar eu am ales sa plec si sa nu investesc in nimic alaturi de cineva care nu merita .
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
kyrakyra_65, utilizator

Alte discuții în legătură

Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)
Evacuarea silita a unuia din parinti Razvan_Paraschiv Razvan_Paraschiv Buna seara. E Vinerea Mare si mi-e si mie greu sa cred ca va scriu urmatoarele: Tatal meu este un alcoolic incurabil si deseori devine agresiv cand bea. De ... (vezi toată discuția)
Crescut de altii decat parintii zmkalasnikov zmkalasnikov Buna sa incep cu inceputul, la varsta de 8 ani ai mei s-au despartit, iar mama fiind constransa si santajata de parintii tatalui meu,a renuntat la mn. Am fost ... (vezi toată discuția)