Cand o situatie duce la o viata grea alaturi de cineva, cel mai bun lucru este ca acele persoane sa nu mai locuiasca impreuna. A fost alegerea mamei d-voastra sa investeasca in acel apartament si sa stea cu el. Si va fi alegerea d-voastra ce o sa faceti pe viitor. Si eu am fost data afara din casa de tatal meu iar fostul sot nu a avut grija de copilul nostru niciodata . Dar eu am ales sa plec si sa nu investesc in nimic alaturi de cineva care nu merita .
Ca sa iti faci o idee despre drepturile tale actuale: poti sa te informezi ca de exemplu in Anglia cand un copii face 18 ani poate sa locuiasca in casa parintilor doar daca le plateste chirie. La noi legea e mult mai blanda. Lupta pe care o duci cu tatal tau e decizia ta, nu e dorinta lui. Tu ai sta in casa cu cineva care nu te iubeste? Chiar si copilul tau de 20 de ani. Te-ai aliat cu mama ta si va simtiti o echipa. Cum spunea cineva pe acest forum : daca traiesti in casa cu dusmanul , nu iti mai trebuie dusmani, ai deja in casa ta unul sau doi. Alcoolismul nu e altceva decat o boala, care e din pacate fara vindecare, este o boala a sufletului si a trupului. Daca pleci si il lasi singur va muri din cauza lipsurilor, probabil va pierde apartamentul pentru ca nu va putea sa platesca. Daca stai va fi o lupta continua care va va macina pe amandoi.. Ma intreb ce s-ar intampla daca ati incerca sa va iertati unul pe celalat pentru tot si pentru toate. Ma interb ce s-ar intampla daca v-ati cere iertare unul altuia pentru tot si pentru toate. Oare va fi un miracol? Pentru asta trebuie multa sinceritate si iubire. Vei spune ca nu poti si ca nu merita. Poate nici el nu poate si tu nu meriti. Merita insa incercat si nu pentru o zi ci pentru 1 an, si totul facut din inima. S-ar putea sa descoperi nu un suflet ci doua, s-ar putea sa afli adevarul care acum iti sta ascuns.