avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansardarea e legala sau nu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansardarea e legala sau nu?

As dori sa stiu cum sa procedeaza,la mine au venit niste persoane de la o firma care isi doresc sa construiasca apartamente noi de pe acoperisul blocului,daca vecinii au semnat aprobarea in afara de mine mai poate face lucrarea astia de la firma?astept raspuns,va multumesc.
Va rog sa cititi aceasta discutie care a avut loc pe forum si daca mai aveti nelamuriri sa reveniti sau sa urmariti si alte discutii de pe forum, dand o cautare pe Google, aici in forum cu cheia "mansarda", "mansardare".
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Si citeste si www.mansardare.wordpress.com
Din acelasi material am extras un citat foarte clar:
[ link extern ]

Si ca sa sintetizam pentru cine este interesat sa stie:
- constructia unei mansarde se face in baza unei autorizatii de constructie;
- autorizatia de constructie se da de catre primarie in baza prezentarii unui titlu de proprietate;
- asociatia de proprietari nu detine acest titlu de proprietate si nu poate denumi un contract de cesiune ca titlu de proprietate;
- pentru a se obtine titlu de proprietate este necesara vanzarea catre constructor a unei parti din cota-parte indiviza, prin act notarial .....si refacerea concomitenta a tuturor actelor de proprietate ...a tuturor proprietarilor din condominiu

Asociatia de proprietari, prin reprezentantii legali, comitet executiv si presedinte, nu poate concesiona o parte din proprietatea comuna pentru construire pe ea, ci numai pentru folosinta.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Foarte corect punctul de vedere expus de catre Elga. Sunt 100% de acord cu dansa!:)
Nimeni nu poate construi nimic pe teresa imobilului respectiv daca nu exista unanimitate in randul proprietarilor din acel imobil fiindca toti au cota parte indiviza din partile comune.Iar terasa imobilului face parte din partile comune ale imobilului!
B-)
într-un condominiu,majoritatea invinge minoritatea,CotoDaVinci nu ne-a explicat şi de ce se abţine

Alte discuții în legătură

construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)
Exista drept de proprietate in acest caz ? gabyteo gabyteo Un amic a incheiat un contract de vanzare -cumparare a unui apartament in forma scrisa dar nu prin notariat ci pur si simplu tehnoredactat si semnat de parti ... (vezi toată discuția)
Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)