avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansardarea e legala sau nu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansardarea e legala sau nu?

As dori sa stiu cum sa procedeaza,la mine au venit niste persoane de la o firma care isi doresc sa construiasca apartamente noi de pe acoperisul blocului,daca vecinii au semnat aprobarea in afara de mine mai poate face lucrarea astia de la firma?astept raspuns,va multumesc.
adriantot a scris:

Hotararile care se iau de adunarea generala, conform legii, se refera la administrarea partilor comune ale condominiului si nu la proprietatea individuala. Asa ca nu se poate ca 51% din proprietari sa hotarasca ocuparea unei camere din apartamentul cuiva. Scopul constituirii asociatiilor de proprioetari si definirea notiunilor de proprietate individuala, comuna etc. sunt clar stabilite in primele articole ale legii 230/2007.


Glumeam :D din moment ce si dl.guvernator glumea cand afirma ca o majoritate poate dispune legal o mansardare, gresesc? :hm:
Nuuuuuu! :), nu gresiti!
...actele de dispozitie cu privire la spatiile comune dintr-un condominiu se fac de toti proprietarii unitatilor individuale...cele de administrare cu majoritate...problema de a califica construirea unei mansarde ca fiind act de administrare(pt a impiedica ploaia etc) sau dispozitie trebuia transata de legiuitor ...in ceea ce ma priveste actele de dispozitie sunt de 2 feluri:de dispozitie juridica si materiala...daca primele sunt supuse unor pareri si argumente e lisit de orice indoiala ca edificarea unei mansarde implica lucrari de dispozitie materiala:decupare planseu pt prelungirea casei scarii, sapare in planseu pt a ancora mansarda de restul blocului,in princuipiu cuie, piroane si mult praf ...deci e act de dispozitie pt care se cere acordul tuturor coproprietarilor...
Masardarea la blocuri de locuita..nu este legala.Nu se poate merge nici la notariat,nici la popa.....Se poate construi...dar se poate da jos la cererea unui proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)
Exista drept de proprietate in acest caz ? gabyteo gabyteo Un amic a incheiat un contract de vanzare -cumparare a unui apartament in forma scrisa dar nu prin notariat ci pur si simplu tehnoredactat si semnat de parti ... (vezi toată discuția)
Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)