avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... domeniu web
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

domeniu web

Pe data de 27 oct 2009 am inregistrat un domeniu cu extensia co.uk ( extensia nationala a Marii Britanii )
Am omis sa verific existenta numelui domeniului ca trademark european .
Ulteror am aflat ca exista un trademark european exact pe numele de domeniu pe care l-am inregistrat .
Trademarkul are "Filing date" 24.09.2009" si este inregistrat pe clasele 9 ,35 , 37 ,39,41,42,45.
Deocamdata nu am inca un site ( continut ) pe acest domeniu .
Ce sanse am sa mentin si sa utilizez domeniul ( sa construiesc un site pe el ) ? Pot sa construiesc un site pe alte teme ( de exemplu un blog ) decat cele vizate de clasele trademarkului ?
Multumesc anticipat pentru raspuns .
Multumesc ant
Cel mai recent răspuns: Stadva , utilizator 10:20, 9 Noiembrie 2009
Este cel putin ciudat faptul ca ati putut intregistra un nume de domeniu identic cu un altul inregistrat anterior. Si aceasta in conditiile in care exista o diferenta de timp intre cele doua inregistrari de mai bine de 30 de zile.
Nu dvs trebuia sa verificati ci firma care a realizat inregistrarea numelui de domeniu pentru dvs. (la cererea dvs).
Din punctul meu de vedere aveti doua variante.
Prima, va recuperati banii motivand inregistrarea incorecta a domeniului si imposibilitatea utilizarii lui.
A doua, asteptati sa vedeti daca primul proprietar de domeniu va solicita anularea domeniului dvs. In acest caz primul proprietar va actiona in instanta firma care a realizat inregistrarea domeniului la cererea dvs. deoarece firma poarta intreaga raspundere. Drept urmare va va fi anulat domeniul web.
Parerea mea este ca, din punct de vedere tehnic, ati putea adauga continut domeniului dar ganditi-va ce confuzii pot aparea atunci cand domeniul va fi accesat direct din browser si nu pe keywords din motoarele de cautare.
In plus s-ar putea sa intampinati dificultati si din partea celor care vor gazdui site-ul dvs deoarece si ei sunt obligati sa verifice unicitatea domeniului.
Oricum este o inregistrare nume domeniu web cu multe semne de intrebare.
De regula , eu fac verificarile existentei trademarkului pe numele de domeniu pe care mi-l aleg . De data aceasta a fost o scapare din partea mea . Numele domeniului contine cifra 4 ca inlocuitor pentru for urmata de doua cuvinte in limba engleza . Am facut verificarea trademarkului pentru combinatia ce include cuvantul for si nu cifra 4 . Ulterior , dupa ce am constatat ca ,acelasi numele de domeniu , pe toate extensiile nationale europene ( cu exceptia .co.uk si .fr ) , apartine aceleeasi firme , am facut verificarea cu cifra 4 ( asa cum e in domeniu ) si am constatat existenta unui trademark european detinut de firma respectiva .
Din cate stiu , nu exista nici-o firma in Romania care sa faca si acest serviciu de verificare trademark . Eu sunt de parere ca autoritatea nationala britanica ce acorda aceste domenii , omologul ROTLD-ului de la noi , nu ar trebui sa acorde ( vanda ) numele de domenii identice cu cele ale trademarkurilor nationale sau europene .
Va multumesc pentru raspuns . Cred ca o sa merg pe varianta 2 si anume astept sa vad daca proprietarul trademarkului va solicita .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domeniu web vs. marca inregistrata Tutzu Tutzu Am si eu o intrebare, de curand am inregistrat o marca la OSIM pe clasele 35,41,42,45. Aceasta marca este de forma \" numesite.ro\". In cazul in care site-ul ... (vezi toată discuția)
Intrebare trademark pentru nume de domeniu CatalinNic CatalinNic Buna ziua, As dori un sfat, daca este posibil. Apelez la tine pentru un sfat legat de un nume de domeniu, achiztionat de curand. Este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Trademark european asupra unui domeniu web Stadva Stadva Am inregistrat de curand un domeniu web de tipul [i]cuvant[/i].info . Pe [i]cuvant[/i] exista un trademark european . [i]Cuvant[/i] e de fapt numele unui joc ... (vezi toată discuția)