avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Adeverinta medicala sau semnatura sala fitness
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Adeverinta medicala sau semnatura sala fitness

Buna ziua, la o sala de fitess, este necesar ca clientii sa aduca o adeverinta de la un medic cum ca sunt apti pentru sport?; este suficienta o semnatura a persoanelor, ca sunt apti pentru sport, si ca declara pe proprie raspundere ca isi asuma responsabilitatea pentru eventualele accidente sau probleme de sanatate? In cazul unui accident provocat din neglijenta unui client sau starii proaste de sanatate, este responsabila administratia salii?; Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:58, 7 Septembrie 2021
Multumesc inca o data pentru raspunsuri; tatal meu este plecat in Germania de 2 ani, are abonament acolo la o sala de fitness, si mi-a spus ca nu se cere nici-o adeverinta, si nu se semneaza nimic~in sensul acesta; a spus ca sala are o asigurare, iar daca se intapla ceva cu vreun client, preia asigurarea daunele si tot; se poate si la noi asa ceva?; va multumesc!
Daca reusiti sa va intelegeti cu o firma de asigurari este posibil.
Cred ca firma de asigurari isi va lua anumite masuri asiguratorii in sensul starii de sanatate a practicantilor si de varsta acestora, dupa modelul de la asigurarile de viata.
Intrebati-l pe tatal dvs. daca are asigurare de viata si daca da, asigurarea salii de fitness nu este ceva deosebit.
Personal cred ca este mai ieftin pentru proprietarul salii de fitness sa mearga pe ideea dezvoltata de mine in mesajele anterioare.
Am adresat o intrebare in acest sens la ITM local, eu fiind persoana accidentata si mi-au spus ca nu este acoperire legala pentru a fi considerat accident de munca.
Multumesc
In urma sesizarii dvs., ITM a facut o cercetare la fata locului si in urma concluziilor au stabilit ca evenimentul produs (accidentarea dvs.) nu indeplineste conditiile pentru a fi declarat accident de munca.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare stabileste:
-art.5
g) accident de muncă – vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces;
Daca doriti recuperarea cheltuielilor pe perioada cat ati fost in incapacitate temporara de munca va trebui sa deschideti actiune in instanta impotriva salii de fitness. Mai intai cititi cu atentie contractul incheiat cu firma respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fetița mea a avut un accident la un eveniment organizat de o companie din domeniul sportului. ce pași trebuie să urmez pentru ca vinovații să răspundă pentru ce s-a întâmplat? Intreb2019 Intreb2019 Buna ziua. Fetita mea a participat la un eveniment sportiv organizat de o companie foarte cunoscuta din domeniul sportului. In cadrul acestui eveniment au fost ... (vezi toată discuția)
Evaluare riscuri nikmon nikmon Exista firme de evaluare a riscurilor separat de SSM, sau evaluarea se face tot de catre o firma care face SSM?? (vezi toată discuția)
Autorizatii sala fitness pentru angajati Serwin Serwin Buna ziua , construim inca o hala de productie si la etaj imi ramine un spatiu gol in care as dori sa amenajez o sala de fitness strict pentru angajati , ... (vezi toată discuția)