avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nu am achitat integral o mașină luată în leasing ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nu am achitat integral o mașină luată în leasing în Germania și am primit o înștiințare cum că mașina a fost declarată furată. Cum aș putea rezolva această situație?

Buna ziua.nu am achitat integral o masina finantata in germania de catre banca vw .un an si jumatate a ramas pana la achitarea totala,Sunt 7 luni in care nu imi mai pot permite platirea ratelor,ieri a ajuns un fel de instintare cum ca masina ar fi declarata furata.nu mai locuiesc in germania inca mai sunt rezident.intrebarea mea este ce consecinte pot avea si cum as putea rezolva aceasta situatie tinand cont ca nu pot achita restul ratelor
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati procedat gresit.In astfel de situatii , singura solutie in loc sa incercati sa va pierdeti urma , in cazul in care nu gaseati un loc de munca , era sa cautati un cumparator care sa preia leasingul , si sa va despagubeasca cu o suma negociabila , mai mica decit cea pe care ati achitat-o deja , si sa continue contractul in locul dvs. Greu de gasit o persoana interesanta, dar nu imposibil.
Buna ziua! Si eu am luat o masina in leasing, as vrea sa stau o perioada in România.
Vreau sa fac o refinanțare pentru a obține actele masini pentru a o înmatricula in România!
Daca plătesc ratele in continuare din România sau din orice altă țară este problema?
Sau ce as putea sa fac, o sa am nevoie de masina non-stop!
Si daca nu plătesc la timp in fiecare luna sau întârzii o luna ce se întâmplă?
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2020
Aron 12, utilizator
Daca achitati ratele n-o sa aveti nicio problema.Modalitatea de plata nu are importanta , dar trebuie sa aveti dovada platii.Daca nu achitati o rata sau mai multe consecintele sint stipulate clar in contractul de leasing.Contractul este lgea partilor si trebuie respectat.Acolo se specifica si numarul de rate care atrage denuntarea lui si ridicarea masinii de catre propietarul locator.Leasingul inseamna ca nu sinteti propietar ci doar '' chirias '' pina la achitarea integrala a masinii.Puteti face insa un contract de imprumut si sa achitati integral masina platind restul ratelor ramase la contractul de leasing.
Buna!Ce ai rezolvat cu contractul de Leasing ,si eu sunt in situatia de la parasi Germania dar imi doresc sa pastrez masina achitând in continuare.Te rog lasa-mi un mesaj.
Mulțumesc!


Georgiana Diaconu a scris:

Buna!Ce ai rezolvat cu contractul de Leasing ,si eu sunt in situatia de la parasi Germania dar imi doresc sa pastrez masina achitând in continuare.Te rog lasa-mi un mesaj.
Mulțumesc!
Buna seara. Cum ai reușit cu contractul de leasing ai plecat in Romania ? Au fost ceva problema? In aceeași situație sunt și eu și nu știu cum sa procedez

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj auto luat in leasing marius144 marius144 Va descriu pe scurt situatia: - auto luat in leasing pe perioada 2010-2014. - predat leasing in Ian 2012 de catre sot (contract de predare in trei parti: eu ... (vezi toată discuția)
Asig.casco DuracIonel DuracIonel Am un autoturism luat in leasing pe o per. de 6 ani,am achitat 4 ani inclusiv asig.CASCO. In ratele de leasing nu sunt luate in calcul asig.CASCO. Daca nu mai ... (vezi toată discuția)
Plata tva auto dupa 1 mai 2009 oneramo oneramo Buna, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: am achizitionat, pe firma, dupa 1 mai 2009, o masina second-hand din Germania. Am platit taxa de prima ... (vezi toată discuția)