In decembrie 2005 adunarea asociatilor a stabilit ca profitul sa fie repartizat la alte rezerve1068.Astfel in decembrie am facut 129=1068 cu intreaga suma din profit(precizez ca firma plateste impozit pe venit).5% din profit este valabil pentru macro.Sper ca este bine pentru ca am depus bilantul
In primul rand nu spui daca este vorba de o firma care se afla in primul an de functionare.Intr-adevar legislatia in vigoare precizeaza ca din primele venituri asociatii sunt obligati sa constituie rezerve legale cel mult 5% din profitul brut pana la concurenta sumei de 20% din capitalul social.Avand in vedere ca precizarea se face la profitul brut , nu are importanta modul de plata al impozitului venit sau profit.
In al doilea rand contul pe care tu l-ai utilizat 1068 este de "Alte rezerve" si nu de "Rezerve legale" care se regasesc in 1061, iar in Alte rezerve se pot repartiza orice sume , cnfor Hotararii AGA.
In al treilea rand notele contabile pentru inchiderea exercitiului financiar sunt : 129=117 la 31.12.2005, respectiv 117=1068, 121=129 in 2006 la depunerea bilantului.
nu avea cum sa hotarasca in 2005, ca nu stia cat e profitul,,,, dar daca tu doresti sa faci repartizarea in 2005 nu cred ca e o problema, cred insa ca trebuia sa-l plimbi prin 129, 121=129, 129=1068.
Rezerve legale
anairam_unid
Rezervele legale se calculeaza in fiecare an ?In ce luna se inregistreaza in decembrie sau in ianuarie aceste rezerve?Care este nota contabila 129=1061 apoi se ... (vezi toată discuția)