avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de drept
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de drept

Mama a decedat pe data de 31 aug 2018 mai beneficiază de ultima pensie de drept ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:35, 12 Septembrie 2018
Buna seara!
Sumele ramase neincasate de catre pensionarul decedat, reprezentand pensia pe luna in care a avut loc decesul, si, dupa caz, drepturile de pensie cuvenite si neachitate pana la deces se platesc sotului supravietuitor, copiilor, parintilor sau, in lipsa acestora, celorlati mostenitori, in conditiile dreptului comun. Sumele prevazute mai sus pot fi solicitate in cadrul termenului general de prescriptie, respectiv in perioada de 3 ani calculati cu incepere de la data decesului.
Plata pensiei se va face pentru luna in cursul careia a decedat mama Dvs. si doar daca pensia nu a fost deja incasata de catre mama Dvs. inainte de deces. Va trebui sa depuneti un set de documente justificative la Casa de Pensii. Sincere condoleante!
Pensia se plateste pe luna in curs.
Pana la 31/08/2018 trebuia sa intre in posesia pensiei pe luna august.
Are dreptul doar la ajutorul de inmormantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces si pensia din luna decesului mihacion mihacion Buna ziua, Matusa mea (sora bunici mele) a decedat recent. Era la acea data pensionara si noi ne-am ocupat deingrijirea ei in ultimi doi ani precum si de ... (vezi toată discuția)
Pensie persoana decedata ana93 ana93 Am o intrebare: tatal meu a decedat pe data de 04.09.2008. Mai beneficiaza de pensie pentru luna septembrie? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie persoana decedata dimihai dimihai Unchiul meu a decedat si nu a luat pensia pe luna in care a decedat. El nu are copii si nici sotie (era divortat). Intrebarea mea este daca altcineva poate ... (vezi toată discuția)