avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Martor indirect la furt din supermaket. Aveau dreptul ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Martor indirect la furt din supermaket. Aveau dreptul agenții de pază să mă controleze și pe mine, doar pentru că aveam cumpărăturile în același coș cu persoana care a sustras un parfum?

Buna ziua. Va rog sa ma sprijiniti cu o informatie.
Aseara am fost la cumparaturi intr-un magazin Kaufland cu o cunostinta, insotitite de catre copiii nostri. Am avut un cos comun la casa(fiecare a platit separat). In magazin fiecare a umblat separat pentru cumparaturi(din fericire pt mine!!!). Prb este ca aceasta cunostinta se pare ca a sustras un parfum. Dupa ce am facut plata produselor(fiecare ce a cumparat), am fost abordate de catre un om de la securitate si invitate intr-o camera pt un control. Initial au lasat copiii pe hol-sunt minori, sub 9 ani). Am solicitat insistent sa ii lase in camera respectiva sau sa aiba cineva grija de ei; in final i-au lasat inauntru). Ne-au spus ca vor sa faca control la posete dar, de fapt, i-au cerut doar cunostintei mele sa arate continutul posetei. Avea intr-adevar un parfum in poseta. A refuzat sa recunoasca ca l-a luat-poate pt ca-i era rusine de mine?- si, astfel a fost solicitata prezenta politiei. In fapt, eu si cei doi copii minori am asistat la aceasta scena fara acceptul nostru, fara sa am/avem vreo vina. Magazinul nu si-a cerut scuze fata de mine ca am fost traumatizata fara cauza, pur si simplu mi s-a spus ca pot pleca acasa. Intrebarea mea este: cum si unde ma pot plange ca eu si copilul meu am fost traumatizati doar pt ca ei vroiau sa verifice aceasta cunostinta? De ce, daca ei aveau dovezi ca ea a sustras ceva, nu au invitat-o doar pe ea s-o controleze? Daca noi am facut cumparaturile separat-din fericire pt mine!!!-, de ce m-au supus la acel moment penibil? Va multumesc .
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 14:51, 19 Septembrie 2018
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util

violetabraila a scris:

Daca nu sunteti avocat, va rog sa nu imi scrieti. Eu am nevoie de un raspuns de la un profesionist. Multumesc.

Atunci du-te la un cabinet de avocatura si plateste-ti consultanta juridica, ca aici, nu-ti convine atunci cand niste oameni cu pregatire de specialitate isi pierd timpul incercand in mod gratuit sa te lamureasca cum sta treaba.

P.S. Eu nu sunt avocat. Asta inseamna ca n-am voie sa scriu?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
florinm., utilizator
2 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu am deschis acest subiect ca sa stau la barfe cu necunoscuti. Am considerat ca pot obtine o informatie(cititi cu atentie ce am solicitat) de la o persoana competenta. Daca vreau sa dau in judecata, atunci voi merge la un avocat, nu voi cauta pe net. Multumesc pt interesul dvs si va doresc o zi buna.
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt Demos:
Ati facut referire la Legea 286/2009. Va citez din Legea 286/2009, art 48, al. 1 si 2:
" Art. 48 Complicele
(1) Complice este persoana care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala.
(2) Este de asemenea complice persoana care promite, inainte sau in timpul savarsirii faptei, ca va tainui bunurile provenite din aceasta sau ca va favoriza pe faptuitor, chiar daca dupa savarsirea faptei promisiunea nu este indeplinita."

Va rog sa aveti bunavointa sa explicati cum ati ajuns la concluzia ca eu am fost complice? Am explicat ca nu am stat impreuna la cumparaturi, fiecare si-a cautat produsele separat, Deci nu am fost in preajma ei nici inainte, nici dupa savarsirea faptei(pana la finalizarea cercetarii, d-na nu poate fi acuzata ca este hoata, nu? )! Nu am platit impreuna produsele, fiecare si-a platit produsele separat. Am avut acelasi cos, pt ca am venit impreuna -m-a rugat s-o ajut la transportul cumparaturilor cu masina mea. Deci, singura mea implicare-se poate dovedi cu caseta video, nu?- a fost ca ea si-a pus cumparaturile in cosul meu. Ea nu putea ascunde produsul furat in cosul de cumparaturi, pt ca se verifica la casa. Eu inteleg ca am fost doar victima imprejurarilor, dar meritam macar niste explicatii la sfarsit sau niste scuze.
Am citit cu atentie raspunsurile primite pana acum, majoritatea sunt rautacioase, tendentioase.
Oameni buni, am vrut doar sa aflu de la persoane competente daca s-a procedat corect, si, daca nu, unde ma pot adresa. Nu ma intereseaza barfe. Nu sunt aici sa pierd timpul citind rautati. Va multumesc pt atentie.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Abuz/umilire/retinere abuziva violetabraila violetabraila Recent am fost umiliti, eu si copilul meu minor, de catre un reprezentant al securitatii magazinului Kaufland. Am mers la cumparaturi cu o cunostinta pt ca ... (vezi toată discuția)
Agresiune paza dumutaadrian dumutaadrian Buna ziua, am si eu o nelamurire,in orasul de unde sunt este un mall, iar de cate ori merg acolo,paznicii se agita,vin dupa mine,ma urmaresc,au zis la fiecare ... (vezi toată discuția)
Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)