Am contestat, în luna aprilie, două cheltuieli efectuate de asociație pe care nu le-am plătit. În luna iulie mi-au fost aplicate penalizări pentru neplata acelor cheltuieli, sunt legale?
In luna aprilie 2018, in lista afisata pt plata intretinerii au fost doua cheltuieli respectiv reparatii lift si reparatie interfon pt care am facut contestatie si am depus-o la asociatia de proprietari in 10 zile de la afisare, cheltuieli pe care nu le-am achitat. Doar cheltuielile pt intretinere. In luna iulie mi-au fost aplicate penalizari pt neplata acelor cheltuieli. As vrea sa stiu daca sunt legale aceste penalizari. Multumesc
Adam Grecu
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna,
Dvs. nici nu ne-ati explicat de ce nu doriti sa achitati cele doua cheltuieli, insa trebuie sa intelegeti urmatoarele:
- lista de plata este intocmita de catre administrator, verificata de catre cenzor, semnata de catre presedinte - toate operatiunile fiind conforme cu prev. legale;
- lista de plata este afisate si dvs. dupa ce ati luat la cunostinta, ati contestat ce ati dorit, iar presedintele trebuia sa va raspunda in termen de 10 zile, astfel ca daca contestatia dvs. era insusita, pe urmatoarea lista de plata, asociatia ar fi facut corecturile de rigoare; probabil ca raspunsul - daca a fost dat, nu a fost pe placul dvs., astfel ca daca nu ati achitat debitul, probabil ca s-au intrunit conditiile de a vi se calcula penalizari;
- din aceste motive vi s-au pus intrebari de genul - ce ati contestat si de ce?
- trebuie sa intelegeti ca contestatia nu intrerupe cursul listelor de plata, iar daca contestatia este legala, corectia se face pe lista de plata urmatoare;
Cam atat va putem raspunde.
Succes!
Am sa va spun de ce nu doresc sa platesc acele cheltuieli: presedintele de asociatie, locuieste in blocul nostru dar la alta scara. "Intamplator" sau nu, doar pe scara noastra se tot defecteaza liftul si interfonul. Acum cand am contestat plata cheltuielilor pt lift, pe geamul de la intrarea in bloc a fost afisat un bilet pe care era scris ca: " o persoana neidentificata a aruncat pe casa liftului o pereche de pantaloni si acea carpa a rupt toti contactorii liftului de la parter pana la et 10". Procesul verbal de constatare a fost semnat de nimeni altcineva decat femeia de serviciu din bloc. Pe scara unde locuiesc suntem 44 de familii, de ce nu a fost convocat nici un alt locatar? Presedintele ne trateaza pe toti, nu numai pe mine ca si cum am fi chiriasi in blocul lui. Daca te duci la asociatie sa intrebi ceva, incepe sa urle, sa jigneasca, pe romaneste " face spume la gura", astfel ca am luat hotararea sa imi rezerv dreptul legal de a contesta ce consider ca nu trebuie platit. Intreb din nou si as vrea sa imi raspunda un jurist. Daca avem dreptul de a contesta, de ce trebuie sa platim daca nu am primit nici o explicatie din partea asociatiei?
rekul05
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Este trist ce povestiti despre "apucaturile" presedintelui...
Banuiesc ca prin atitudinea povestita a mai deranjat si pe altii, astfel, recomandarea mea este ca la urmatoarea Adunare Generala prezentati toate aceaste argumente si propuneti schimbarea presedintelui...
Cenzor nu aveti acolo? Incercati sa vorbiti cu cenzorul!
Incercati sa faceti sesizare scrisa la serviciul specializat din cadrul primariei de sector/oras?
doar_dana
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
La Adunarea Generala vin f putine persoane. Din pacate f multi locatari se multumesc sa plateasca sumele trecute la intretinere si sa nu isi bata capul. Anul trecut, mai multe familii de pe scara am tras teava de gaze separat pt ca iarna ne rupea cu plata gazelor. Stiti ce a putut sa faca? Ne-a auzit vorbind pe casa scarii si a venit impreuna cu fiul lui care avea in mana o ranga de fier de la masina si ne-a amenintat pe toti ca facem ceva ilegal. La un timp dupa ce ne-am separat cu gazele au inceput la rubrica gaze sa fie trecute sume cu minus. Locuiesc in acel bloc de 40 de ani. Niciodata nu au fost sume cu minus. Daca i-am cerut o explicatie a zis ca sumele de dinainte au fost dupa un calcul estimativ, iar acum s-a recitit contoarul. Cat si cum sa mai faci pe prostul pe banii tai?
Lucrari bloc
klaudya1974
Buna ziua!
Ce documente trebuie sa imi prezinte presedintele asociatiei de proprietari pentru ca noi sa platim sumele datorate pentru lucrarile executate in ... (vezi toată discuția)