Am contestat, în luna aprilie, două cheltuieli efectuate de asociație pe care nu le-am plătit. În luna iulie mi-au fost aplicate penalizări pentru neplata acelor cheltuieli, sunt legale?
In luna aprilie 2018, in lista afisata pt plata intretinerii au fost doua cheltuieli respectiv reparatii lift si reparatie interfon pt care am facut contestatie si am depus-o la asociatia de proprietari in 10 zile de la afisare, cheltuieli pe care nu le-am achitat. Doar cheltuielile pt intretinere. In luna iulie mi-au fost aplicate penalizari pt neplata acelor cheltuieli. As vrea sa stiu daca sunt legale aceste penalizari. Multumesc
Legat de cei doi proprietari ai dumneavoastra....vor plati in momentul in care instanta v-a hotari ca trebuie sa plateasca, nu in momentul in care ii somati, e o mare diferenta!
adimanea
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara. Pentru ca asa e legea. Nu este suficient sa contesti o obligatie de plata. Pai asa puteti sa contestati toata intretinerea sau facturile diferitilor furnizori de servicii. Contestati, platiti iar daca raspunsul presedintelui ( in cazul fericit in care va raspunde) nu va satisface aveti dreptul sa mergeti in instanta. In ziua de azi poti contesta orice, insa nu-ti poti face singur dreptate din simplul motiv ca poate nu ai dreptate...
silviu_n
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveți dreptate, într-o asociație trebuie să existe transparență, altfel apar suspiciuni. Poate că, într-adevăr, au fost înlocuiți acei contactori, dar dacă administratorul nu vă prezintă factura și devizul lucrării, sunteți îndreptățită să bănuiți că fură.
Pentru că nu v-a oferit explicații, adresați-vă serviciului specializat din primărie, iar pentru penalități faceți o altă contestație. Cereți să vă prezinte facturi/devize pentru lucrări și piese.
Adam Grecu
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
M-am uitat pe link...
Desi petitia a fost intocmita/generata in mai 2017, nu este nicio semnatura, apropo's de .... sinecurismul din asoc de proprietari e in floare si creste... Da este in crestere!
Aici nu este nevoie de DNA. Alegeti-va oameni competenti, mai ales in comisiile de cenzori.
Ceea ce zice autoarea topicului - cum ca femeia de serviciu a pus un anunt - bla, bla, bla, te umfla rasul. Cum dom-le din 44 de proprietari, tocmai pe femeia de serviciu (care poate nici nu este proprietara in acel bloc) sa puna un anunt cu defectiunea liftului! dar dvs., ceilalti ce ati facut, macar asa ca chestie - dom-le nu functioneaza liftul, ce s-a intamplat?
Unde mai pui ca chestiunea se poate verifica extrem de usor.
Ca liftul si interfonul se defecteaza doar la blocul dvs., da, este un semn de intrebare, dar chiar nimeni nu poate face nimic? Verificati, discutati cu firma de mentenanta, faceti ceva...
Lucrari bloc
klaudya1974
Buna ziua!
Ce documente trebuie sa imi prezinte presedintele asociatiei de proprietari pentru ca noi sa platim sumele datorate pentru lucrarile executate in ... (vezi toată discuția)