Cineva a creat acum 5 luni un cont pe Netflix și a plătit folosind datele cardului meu. Nu ar trebui ca banca să garanteze securitatea banilor clienților?
speta:
In august ac am observat pe un extras de cont ca sunt abonat la netflix de 5 luni in conextul in care eu nu am creeat un astfel de cont.
Am blocat cardul bancar, am luat legatura cu netflix si mi-au restituit suma retrasa pe ultima luna iar pentru pentru celelalte m-am adresat bancii la care am deschis contul.
Dupa ancheta interna am fost informat de banca ca ar trebui sa rezolv problema in mod amiabil cu Netflix!!!!! pt recuperarea banilor.
Mentionez ca eu nu am autorizat platile respective.
Banca nu ar trebui sa garanteze securitatea banilor din conturi?
La ce institutie ar trebui sa reclam comportamentul bancii si cum pot recupera banii?
Va multumesc anticipat!
Foarte utila plangerea la politie!
Mai ales cand este acompaniata de o blocarea de card (blocare vizibila prin inscrisurile bancare prezentate ca proba), blocare posterioara platilor (posterioritate de numai de 5 luni) efectuate din cont, plati la randul lor efectuate prin utilizarea datelor bancare secrete si personale ale beneficiarului aceluias cont.
Curaj si bani.
PS: Prezentarea mea strict factuala face ca interpretarea dvs este strict personala si alaturi de subiect. Asta este Rominia!
darius12
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate utilizator "Demos" pentru a crea un cont Netflix iti trebuie un nume (fictiv), o adresa de email (la care poti renunta oricand) si cele 16 cifre de pe pe cardul bancar pe care infractorii le pot obtine foarte usor de la toti utilizatori de carduri mai ales daca efectuezi plati online sau contactless.
"In al doilea caz" nu te poti face vinovat pentru ca unii indivizi iti cloneaza cardul sau folosesc alte metode pentru furtul datelor bancare.
Dat fiind suma relativ mica apreciez ca nu poate fi vorba de o actiune in instanta.
Nu fac polemica, dar v-as sugera sa va mai documentati deoarece am realizat aceasta postare pentru a afla un punct de vedere de la persoane avizate sau care s-au mai confruntat cu situatii similare.
De altfel, va multumesc pentru implicarea civica de care dati dovada.
""In al doilea caz" nu te poti face vinovat pentru ca unii indivizi iti cloneaza cardul sau folosesc alte metode pentru furtul datelor bancare. "
si in acelas timp, va citez:
"Dat fiind suma relativ mica apreciez ca nu poate fi vorba de o actiune in instanta."
Deci, un hacker s-a apucat sa va pirateze card-ul pt mai nimica?!?
In primul caz de sifonare de cont iarasi nu sunteti coerent, daca a fost piratat sistemul de plata pe care il utilizeaza operatorul Netflix ar fi trebuit sa apara pe contul dvs o multime de tranzactii Netflix, ori, ne scrieti ca ati fost debitat ca un abonat normal, luna de luna.
Stiti cat costa un sistem de receptie pt card contactless? Daca v-ar fi piratat astfel card-ul ar fi trebuit sa constatati iarasi o gramada de mici cheltuieli care nu pot depasi o suma max pe zi, in functie de tipul de card si contract.
Stiti cat costa un card pirat? Oare stiti cat timp ia o piratare de sistem bancar?
In ultimele 2 cazuri am efectuat expertize judiciaires:
- card-urile pirat sunt utilizate numai acolo unde miza poate fi multiplicata de minim 1000/100, deci in cazul dvs ar fi trebuit sa va dispara din cont cel putin 1500€ (pentru o investitie de: card pirat virgin + formatare card = min. 150€),
- o piratare de sistem bancar inseamna minim 2.500 de ore de codare/decodare platite la minim 80€/ora in Rusia.
Eu nu incerc sa va descurajez, dar nici nu va vand pielea ursului!
Cu atat mai putin nu va acuz de frauda!
Experienta m-a invatat, fiul meu, la adolescenta, s-a abonat la un site Olé, Olé folosind card-ul meu, nevata mea a descoperit minunea (cont comun) si am mancat supa de supermarket o luna pana am reusit sa obtin datele necesare pt o explicatie in familie.
Ramanand strict factual nu fac decat sa va atrag atentia asupra inexistentei unui motiv plauzibil de plangere la politie, de intentare al unei actiuni in justitie, etc...!
Dvs, in calitate de utilizator, aveti dreptul de a actiona in functie de ceea ce va place, ceea ce vi se pare coerent, ceea ce considerati dvs ca util din toate informatiile pe care le primiti pe acest site.
Cu stima,
Demos