avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cineva a creat acum 5 luni un cont pe Netflix și a ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cineva a creat acum 5 luni un cont pe Netflix și a plătit folosind datele cardului meu. Nu ar trebui ca banca să garanteze securitatea banilor clienților?

speta:
In august ac am observat pe un extras de cont ca sunt abonat la netflix de 5 luni in conextul in care eu nu am creeat un astfel de cont.
Am blocat cardul bancar, am luat legatura cu netflix si mi-au restituit suma retrasa pe ultima luna iar pentru pentru celelalte m-am adresat bancii la care am deschis contul.
Dupa ancheta interna am fost informat de banca ca ar trebui sa rezolv problema in mod amiabil cu Netflix!!!!! pt recuperarea banilor.
Mentionez ca eu nu am autorizat platile respective.
Banca nu ar trebui sa garanteze securitatea banilor din conturi?
La ce institutie ar trebui sa reclam comportamentul bancii si cum pot recupera banii?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 20:05, 26 Septembrie 2018
@ Demos - intr-adevar asta este Romania: ne grabim sa acuzam.

Plangerea la politie are rolul de a demonstra bancii ca nu aveti nicio legatura cu cei care au folosit datele. Este primul lucru pe care il recomanda banca sau uil intreaba: "ati facut plangere la politie?". Va spun cinstit: in cazul meu, pentru suma de 800 lei retrasi fara acordul meu, am fost nevoit sa depun plangere la DIICOT Stefan Cel Mare ( Bucuresti ). Suma e mica, deranjul e mare, dar altfel rezolvati greu sau niciodata.
Nici o problema!
Ceea ce este important este sa fim folositori utilizatorilor permitandu-le astfel nu numai o buna orientare a acestora in spetele prezentate dar si accesul la o forma moderna de responsabilizare si culturalizare juridica a populatiei.
Da, bune idei. Si atunci de ce majoritatea banci-lor nu permit sa scazi limita sumei la contactless la zero, cu exceptia uneia... nu am voie sa o citez.
Sincer, nu ma incanta sa umblu cu portofel de tabla, si nici sa ma uit mereu pe cont sa vad cine mi-a mai facut niste plati contactless dupa clonarea cardului.
Sincer, si eu mi-am pus aceasta problema dupa ce am aflat ca limita este de 10 plati sub 100 RON/zi, dar norocul meu a fost ca banca cu capital austriac la care am cardul de cumparaturi permite renuntarea la serv. contactless. Recunosc totusi ca, dupa ce mi-au dat tokenul fiindca voiam sa renunt la ac serv., m-am mai gandit si l-am pastrat. E f usor sa platesti contactless, ce-i drept. Mai greu este sa-ti fixezi data de 30 pt verificari de cont si sa nu uiti sa faci seara verificarile. Dar te inveti, pana la urma cine se frige cu ciorba sufla si in iaurt! Iar frica pazeste pepenii (din cont)!


andrei2005 a scris:

Da, bune idei. Si atunci de ce majoritatea banci-lor nu permit sa scazi limita sumei la contactless la zero, cu exceptia uneia... nu am voie sa o citez.
Sincer, nu ma incanta sa umblu cu portofel de tabla, si nici sa ma uit mereu pe cont sa vad cine mi-a mai facut niste plati contactless dupa clonarea cardului.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii
Da, buna intrebarea, dar nu sunt in masura sa raspund pt ca toate CB-urile mele sunt contactless, chiar si ultima, cea luata acum 2 si 1/2 luni.
Am aceeas mentalitate ca dvs, portofelul meu este un bun personal si nimeni nu are dreptul sa-mi confiste libertatea de a dispune cum vreau de bunurile mele.
Nici sa-mi impuna comportamente paranoiace in numele modernismului de azi care maine nu va rezista probei timpului si va deveni o imbecilitate patentata (a se vedea numarul imens de inventii prezentate ca revolutionare dealungul historiei umanitatii).
Puneti punct contractului bancar actual si optati pt un contract bancar minimalist unde banca, din motive economice nu ofera CB-uri multifunctiuni. ;-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit de la un hacker un mail ca si cum ar fi ... theo jean theo jean Buna ziua, Am primit de la un hacker un mail ca si cum ar fi din partea bancii Raifeisen si am fost fraudat cibernetic, am luat in considerare emailul ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de un cont online de pariuri? LAURA Vali LAURA Vali Buna ziua. Acum ceva timp soțul meu a folosit cardul meu pentru niște pariuri online,fără știrea mea. ULTERIOR m-a asigurat că si-a închis toate ... (vezi toată discuția)
Furt din cont si inselaciune luoanagaicea luoanagaicea buna ziua, va rog mult sa ma lamuriti cu o problema. in octombrie,fratele meu a suferit un accident si a stat 3 luni in spital,in tot acest timp si prietena ... (vezi toată discuția)