avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cimitir construit langa casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cimitir construit langa casa

Buna ziua eu am cumparat o casa intr-o zona privata din oras langa cimitir care acesta era la o distanta de 200m fata de casa mea. Itre timp au construit o biserica care nu este terminata ,si au marit si cimitirul care se termina acum in gardul proprietati casei mele,si cu mormintele sant la o distanta de 2-3m de gardul proprietati mele. Eu foloses apa din put propriu si vroiam sa stiu ce trebuie sa fac ca sa iau masuri. Va multumesc anticipat si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:43, 22 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce masuri doriti sa luati ? Eventual sa depuneti o sesizare la primarie in scris, cu nr. de inregistrare/ data si sa intrebati daca cimitirul si biserica detin autorizatii de ctie.
Preventiv puteti contacta Directia de sanatate publica pentru a preleva o proba si a va elibera un certificat de calitate pentru apa potabila din putul propriu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti si Legea nr. 102 din 8 iulie 2014privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare
art.7
...
(5) În cazul cimitirelor înfiinţate după intrarea în vigoare a prezentei legi, distanţa minimă admisă între zonele protejate şi gardul care delimitează cimitirul este de 100 m.

(6) Cimitirele se împrejmuiesc cu gard. La cimitirele înfiinţate după intrarea în vigoare a prezentei legi gardul se dublează cu o perdea de arbori. Între morminte şi gardul cimitirului se va asigura o zonă liberă de 3 m.

zone protejate - zonele de locuit, zonele balneoclimaterice, zonele de odihnă şi recreere, instituţiile social-culturale, unităţile sanitare şi unităţile de învăţământ.
Cum nu cred ca este legal ce au facut cei din cimitir pentru ca in primul rand nu este igienic si imi pune sanatatea in pericol vroiam sa stui care sant institutile la care trebuie sa fac reclamatie. Langa mine mai sant proprietati dar nu au venit cu gardul asa cum au facut pe partea mea. Va multumesc anticipat

Cei din cimitir nu au facut nici un gard,este doar gardul proprietati mele. Cimitirul era doar ca au mutat gardul este un mod de a spune au delimitat cu gardul meu. Eu ce trebuie sa fac la ce instituti trebuie sa fac reclamatie. Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asa cum am sugerat in primul mesaj, puteti sesiza in scris primaria si DJSP, cu nr. de inregistrare/ data.
Este posibil ca extinderea cimitirului sa aiba la baza si o hotarare de Consiliu local. In mod normal, ar trebui sa existe un aviz al DJSP pe proiectul de extindere al cimitirului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am construit o casa în anul 2020 în apropierea unui ... Popescu nadin Popescu nadin Bună ziua Am construit o casa în anul 2020 în apropierea unui cimitir Ma interesează care este distanta care tb respectata între proprietatea mea și ... (vezi toată discuția)
Cimitir construit langa casa Mihaela02 Mihaela02 Casa bunicii mele este construita la marginea satului langa o biserica ce are un cimitir in curte. Ambele constructii sunt destul de vechi. Cimitirul se afla ... (vezi toată discuția)
Functionare casa mortuara camellia27 camellia27 Buna ziua, in cazul in care se doreste functionarea unei capele mortuare (intr-o cladire deja existenta - un depozit) intre case de locuit dintr-un cartier de ... (vezi toată discuția)