avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Profesia de traducator autorizat
Discuție deschisă în Traduceri

Profesia de traducator autorizat

Daca mai este cineva pe acest forum cu experienta in domeniu, as avea cateva intrebari:
1. Cat de profitabila este profesia asta? Pentru un cunoscator de engleza si germana, cu diploma de drept, as putea sa scot macar 1500 de lei pe luna?
2. Este posibil sa traduc si pentru firme private si persoane fizice, sau odata cu eliberarea autorizatiei de la Ministerul de Justitie, sunt obligat sa prestez doar pentru notari, judecatorii, avocati etc. ?
3. Cum se invata pentru profesia asta? Cel putin termeni juridici in engleza cunosc in mare majoritate, in romana nu am probleme, dar in germana imi lipsesc o mare parte. Pe site la Ministerul Culturii nu exista nicio recomandare, la secretariat pe scurt mi s-a spus "descurca-te", iar carti nu stiu ce sa cumpar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Andri474, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andri474 , utilizator 07:40, 23 Septembrie 2018
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
si aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Nu ma ajuta, am trecut peste mare parte din forum si am citit deja posturile. Primul link ma duce la o postare care imi explica ce fac DUPA ce iau atestatul, nu inainte. In al doilea link gasesc niste subiecte, dar nimic util. Probabil faceti asta pro bono, deci nu cer mai mult. Poate o sa vina altcineva cu experienta in domeniu sa ma ajute.
1 e o profesie liberală: aveți clienți, câștigați, n-aveți... E ca și cum începeți o afacere
2. Puteți traduce pentru oricine, de aceea e liberală.
3. Date mai multe despre cum se învață găsiți în programele facultăților de limbi străine care au secții speciale de traducători
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
adriandimitriu, utilizator
Multumesc. O sa caut mai multe detalii la facultati de limbi straine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator pfa - pregatirea profesionala Roxie Roxie Buna seara, Intentionez sa imi scot autorizatie PFA (de la Registrul Comertului) pentru a putea lucra ca traducator. Am absolvit facultatea de limbi straine ... (vezi toată discuția)
Traducător autorizat ramonagabrielavirlan ramonagabrielavirlan Bună ziua, Sunt absolventă a Facultății de Limbă și Literatură Străină, secția Engleză-Germană. Întrebarea mea este următoarea: având în ... (vezi toată discuția)
Atestat traducator matilda2010 matilda2010 obtinere atestat traducator Am terminat Facultatea de Cibernetica Economica la ASE Bucuresti , unde am facut 2 ani limba engleza si Facultatea de Limba si ... (vezi toată discuția)