avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical în week-end
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical în week-end

Bună ziua!am lucrez la o firma unde este activitate 7 zile 7.,având doua zile libere în cursul săptămânii. Am lucrat luni și marți, miercuri și joi aveam liber,dar de joi am intrat în concediu medical pana duminica.angajatorul mă pune sa vin la munca în contul zilei de miercuri (când am avut liber)spunând ca nu pot avea 3 zile libere pe saptamana.eu am stat acasă doar miercuri .este legal sa recuperez ziua libera?va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dorina71 , utilizator 15:25, 25 Septembrie 2018
Îl primim la sfârșitul lunii pentru toată luna urmatoare

luminita29 a scris:

Planul acela de lucru cum il stabileste angajatorul?lunar?saptamanal?zilnic?banuiesc ca e un grafic nu?

Parerea mea este caacel grafic poate fi modificat oricand de catre angajator, in functie de solicitarea lui atata timp cat respecta incadrarile din contractul de munca semnat cu angajatul. Atata timp cat se incadreaza in ,,5 zile a câte 8 ore pe săptămână cu mentiunea ca cele doua zile libere saptamanale se vor acorda în cursul săptămânii și doar o data în week-end,ținând cont ca magazinul este deschis 7/7" asa cum ati sustinut dumneavoastra , atunci el poate modifica acel grafic
Nu e stipulat în contract ca iti poate modifica programul de la o zi la alta

luminita29 a scris:

Parerea mea este caacel grafic poate fi modificat oricand de catre angajator, in functie de solicitarea lui atata timp cat respecta incadrarile din contractul de munca semnat cu angajatul. Atata timp cat se incadreaza in ,,5 zile a câte 8 ore pe săptămână cu mentiunea ca cele doua zile libere saptamanale se vor acorda în cursul săptămânii și doar o data în week-end,ținând cont ca magazinul este deschis 7/7" asa cum ati sustinut dumneavoastra , atunci el poate modifica acel grafic

nu vorbim de programul din contract, vorbim de grafic aici sunt 2 lucruri diferite...adica un angajator stabileste prin contractul de munca un program (care este unul inegal dupa cate vad dupa spusele dvs) iar angajatorul in baza acelui program din contract face un grafic.
spuneti ca in contract scrie 5 zile pe saptamana a cate 8 ore - scrie intervalul orar?
appoi spuneti asa ca aaveti o mentiune ca cele 2 zile libere saptamanale se vor acorda in cursul saptamanii (specifica in ce zile?) si doar o data in weekend (specifica in care weekend?)
Deci neavand ceva specificat fix si clar atunci el poate face un grafic pe baza a ceea ce ati spus dvs....adica el daca vrea in cursul saptamanii poate modifica acel grafic (nu program) in asa fel incat sa va puna sa recuperati sau nu anumite zile.
Cu tot respectul,nu înțeleg. E un program pe care eu îl respect și consider ca trebuie respectat de ambele părți. Se lucrează în doua schimburi câte 8 ore pe zi..Din momenționat ce programul se stabilește pe o luna înțeapă și cu libere aferente,trebuie și respectat.

luminita29 a scris:

nu vorbim de programul din contract, vorbim de grafic aici sunt 2 lucruri diferite...adica un angajator stabileste prin contractul de munca un program (care este unul inegal dupa cate vad dupa spusele dvs) iar angajatorul in baza acelui program din contract face un grafic.
spuneti ca in contract scrie 5 zile pe saptamana a cate 8 ore - scrie intervalul orar?
appoi spuneti asa ca aaveti o mentiune ca cele 2 zile libere saptamanale se vor acorda in cursul saptamanii (specifica in ce zile?) si doar o data in weekend (specifica in care weekend?)
Deci neavand ceva specificat fix si clar atunci el poate face un grafic pe baza a ceea ce ati spus dvs....adica el daca vrea in cursul saptamanii poate modifica acel grafic (nu program) in asa fel incat sa va puna sa recuperati sau nu anumite zile.

Alte discuții în legătură

Liber pentru week-end lucrat Mickaelx Mickaelx Buna ziua, Am si eu nevoie de o lamurire pe care seful meu nu mi-o poate da si tututor ni se pare tare ciudat cum face programul. O sa detaliez putin ... (vezi toată discuția)
Program inegal de lucru ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, la o societate am un program de lucru dupa cum urmeaza: luni liber marti 11 ore miercuri 7 ore joi 11 ore vineri liber sambata11 ... (vezi toată discuția)
Activitate in weekend! Flav Flav Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca textul de mai jos din contractul de munca ma obliga sa prestez ore in weekend fara acordul meu. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)