avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Am lucrat in perioada 01 ianuarie 2018 pana in 07 septembrie 2018.
Din 10 septembrie sunt in concediu de odihna.
Concediu de odihna cuenit pe an 26 zile .
Dupa expirare CO cuvenit perioadei lucrate solicit incetare CIM pentru pensionare anticipata.
Nu am efectuat nici o zi CO afferent anului 2018.
CO cuvenit/ luna : 26/12 = 2.1666
Nr de zile de CO se calculeaza la 8 luni sau la 9 luni tinand cont de faptul ca din 10 sept figurez in CO pana la sfarsitul lunii ?
Respectiv am dreptul la 17.33 ( 26/12*8) zile CO sau la 19.5 ( 26/12*9 ) zile CO pentru perioada lucrata.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: toroseugenia , utilizator 18:25, 24 Septembrie 2018
Din calculul meu reiese ca aveti dreptul la 18 zile lucratoare de CO.
Multumesc frumos.
Ati luat in calcul 9 luni lucrate ? ( 2*9 = 18)
Am luat in calcul numarul de zile din perioada lucrata (01 ianuarie 2018 pana in 07 septembrie 2018) si numarul total de zile al anului 2018 (365 de zile). Dupa care am aplicat regula de 3 simpla.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz vs concediu de odihna flaviuscl flaviuscl buna seara! imi puteti raspunde si mie la urmatoarea intrebare,va rog frumos? din data de 23.06.2015 patronii societatii in care lucrez m-au dat in preaviz ... (vezi toată discuția)
Demisie ,concediu de odihna bazna bazna Buna ziua.Am lucrat intr-un magazin alimentar. Din diferite motive la data de 24 06 2016 mi-am dat demisia si am stat in preaviz pana in data de 1 07 ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de odihna razvantamasanu razvantamasanu Buna tuturor, Am intanit o mica problema zilelea astea la serviciu legat de zilele de concediu ce mi se cuvin. Ca sa fiu direct va spun ca m-am angajat pe ... (vezi toată discuția)