avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari încasează întreținerea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari încasează întreținerea doar prin casierie. Cum să procedez pentru a plăti cu cardul?

buna ziua
sunt proprietarul unui apartament in localitatea de domiciliu insa muncesc in alta localitate astfel incat pentru a plati intretinerea lunara nu ma pot deplasa in termen si uneori fiind plecat mai mult timp am restante, apoi casier intarzie, nu respecta programul de incasare si nu pot sa alerg dupa casier de la asemenea distanta, timpul meu chiar costa bani
am cerut plata cu cardul ca sa imi achit la timp obligatiile dar mi s a spus ca nu exista presedinte si nu pot plati cu cardul desi am inteles ca este obligatoriu sa se puna la dispozitie si un mijloc de plata electronic dupa 28 septembrie 2018

cum sa procedez pentru a plati cu cardul intretinerea ?

va multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:42, 26 Iulie 2019
Faceti reclamatie la primarie daca nu au cont bancar.
Au obligatia de a avea cont bancar si probabil au cont.
Unele plati nu se pot face de asociatie fara cont bancar din cate am inteles eu.
Daca prin absurd nu ar avea cont bancar le va pune in vedere sa isi faca.
Doar in Romania trebuie sa alergi dupa oameni ca sa faci o plata.Probabil ca vor sa ajunga sa va aplice penalitati de intarziere.
Domnule avocat, raspunsurile dv. nu trebuie sa fie "din cate ati inteles dv," ci din ceea ce cunoasteti in materie de dreptul asociatiiilor de proprietari in caz contrar rezumati va la dreptul in care sunteti specializat: dreptul muncii, familiei sau care o fi, imi este necesar raspunsul juridic fundamentat pe lege, nu al celui care isi da cu parerea, este totusi un forum juridic si mi ar fi placut litera si articolul de lege dar....nici functionara de la primarie de la Compartimentul Asociatii de proprietari nu a citit legea specifica domeniului ei de activitate ba chiar s a exprimat textual ieri 3 oct 2018, deci mult dupa intrarea in vigoare a legii , "inca nu am citit Legea(asociatiilor de propretari)"
...asa ca sunteti in companie selecta si unul si celalalt :)
Am primit si eu raspunsuri de la primari foarte "indurmatoare"

Nu stiam ca gazele naturale nu sunt specificate si la numar de persoane ci doar la consumuri individuale
Daca afisati urmatoarea lista inainte sa expire scadenta celei dinainte taiati cu markerul de pe lista cine a platit in termenul scadent .
Personalul angajat trebuie sa-si faca un cont in banca pentru a primi salariul .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mytro a scris:

Personalul angajat trebuie sa-si faca un cont in banca pentru a primi salariul .

Nu exista aceasta obligatie pentru angajati, care ar fi temeiul legal pentru trebuie?

Angajatorul are obligatia sa ii acorde drepturile salariale intregi si nu redus din cauza diverselor comisioane bancare, de retragere, verificare sold, etc.

Nu mai discutam de comisioanele practicate in cazul retragerii de la ATM-urile altor banci!
Asta stiu si eu ca a fost declarata neconstitutionala obligatia angajatului de a-si deschide un cont pentru primirea salariului deci probabil plata se va putea face din mana , in caz contrar nu se respecta Constitutia. Cel putin asa interpretez eu .

Alte discuții în legătură

Card bancar asociatie gera905 gera905 Buna ziua. 1.Asociatia detine la aceeasi banca un cont ptr fondul de reparatii si un cont curent ptr incasari si plati. Este obligatoriu sa renuntam la ... (vezi toată discuția)
Posibile nereguli la asociatia de proprietari ioanaandreeaa ioanaandreeaa Buna dimineata.In conditiile in care peste 2 zile se va tine adunarea generala pentru alegerea presedintelui si administratorului, este normal ca presedintele ... (vezi toată discuția)
Banii asociatiei de proprietari Anonim7777 Anonim7777 Buna ziua, Este corect ca banii asociatiei de proprietari sa fie pastrati in contul personal al administratorului de bloc? Care sunt ... (vezi toată discuția)