avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari încasează întreținerea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari încasează întreținerea doar prin casierie. Cum să procedez pentru a plăti cu cardul?

buna ziua
sunt proprietarul unui apartament in localitatea de domiciliu insa muncesc in alta localitate astfel incat pentru a plati intretinerea lunara nu ma pot deplasa in termen si uneori fiind plecat mai mult timp am restante, apoi casier intarzie, nu respecta programul de incasare si nu pot sa alerg dupa casier de la asemenea distanta, timpul meu chiar costa bani
am cerut plata cu cardul ca sa imi achit la timp obligatiile dar mi s a spus ca nu exista presedinte si nu pot plati cu cardul desi am inteles ca este obligatoriu sa se puna la dispozitie si un mijloc de plata electronic dupa 28 septembrie 2018

cum sa procedez pentru a plati cu cardul intretinerea ?

va multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:42, 26 Iulie 2019
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate Wazz, am zis de amenda.
Amenda se da in functie de situatie.

Pentru a se discuta de lege deja inseamna o pregatire concreta de un proces.
Puteti da si asociatia in judecata ca sa isi deschida cont bancar dar trebuie studiat exact.
Cand zic din cate am inteles nu mai conteaza decat ce cred eu pentru ca se poate obtine castig de cauza.
Daca dvs. credeti ca exista legi pentru orice va inselati amarnic.
Farmecul castigarii unui proces este sa il castigi tocmai cand nu este lege...efectiva...

Ca sa intelegeti altfel, nu neaparat ce prevede legea conteaza ci cum o faci sa fie favorabila este important.

Ati avut vreun proces vreodata?
Cu siguranta ca nu ati avut si nu aveti nici cea mai vaga idee cum sta treaba cu legea...si justitia...

Doar cand soliciti ceva contrar legii pierzi procesul...ca sa intelegeti...daca puteti avand in vedere faptul ca nu cred ca veti putea daca cautati mereu sa prevada legea...
Legea nici nu poate prevede toate situatiile existente in lumea sociala.

Pentru mine dreptul.este un hoby si in 7 ramuri de drept inca ma descurc si in ziua de astazi...
Chestia cu specializari in asociatii este ca si cum ai facut 6 luni de drept...cand de fapt se face 4 ani...
Nu va luati dupa aiureli.cu specializari in dreptul cu asociatii...

I instanta nu castiga neaparat cine a4e dreptate ci cel care se judeca mai bine..

V-am dat solutia cu vecinii.
Vreti proces deschideti proces daca nu vreti sa rezolvati simplu.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.20. - (1) Fiecare asociaţie de proprietari este obligată să deţină
un singur cont bancar.
(2) În vederea plăţii cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei
de proprietari, datele de identificare ale contului bancar prevăzut la
alin.(1) se comunică tuturor proprietarilor prin afişare la avizier, odată
cu lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari.
(3) Prin datele de identificare ale conutui bancar menţionate la alin.
(2) se înţelege numele titularului contului, banca la care este deschis
contul, sucursala şi codul IBAN.

Acest citat este din legea cea noua, valabila din 28.09.2018 L-196/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor (pag.12) Este usor de gasit pe internet.
Va doresc lectura placuta si succes.
exact, acesta este raspunsul mult asteptat, cel care imi satisface pe deplin exigentele referitoare la forumul avocatnet si amuzant este ca el a fost dat de un simplu "utilizator" ca si mine

dar va multumesc pentru ajutor tuturor celor care ati raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si ce-o sa faceti cu raspunsul asta?! Din relatare inteleg ca asociatia nu are presedinte. Fara presedinte nicio banca nu deschide cont unei asociatiei de proprietari (plus hotarare AG pt asta + alte acte). Obligatia existentei contului exista dar sanctiune nu => o sa platiti in cont la sfantu' asteapta:)
Da, aveti dreptate exista o mare problema.

Insa, cu toate acestea, prin instanta se pot rezolva toate inconvenientele legate de nerespectarea legii de catre asociatie.
Desi legea protejeaza asociatiile de proprietari in general, daca acestea nu respecta legea prin atitudinea membrilor sai poate interveni justitia si sa dispuna chiar si sanctiuni pentru ca pana la urma o justitie fara sanctiuni nu ar mai fi justitie...
De aceeia si exista justitia...ca sa intervina atunci cand este necesar...
Deci, solutii juridice exista dar prin instanta.

In situatia data este evident faptul ca este incalcat un drept al unui membru al asociatiei care este de buna-credinta dar daca nu rezolva problema poate fi dat in judecata pentru neplata cotelor de intretinere in termenul legal si sa i se ceara in justitie si penalitati de intarziere.
Daca sta asa, atunci poate afla ca justitia nu este mereu dreapta...daca nu se va judeca foarte bine...adica la un mod profesionist...
Desi justitia este dreapta exista probleme cateodata pentru ca oamenii nu stiu sa se judece si de aici apar problemele...

Ca sa evitati costurile unui proces aveti varianta cu plata intretinerii printr-un vecin.
Dar...alegerea va apartine...

O mare problema cu asociatiile de proprietari este ca exista si riscul sa nu va recuperati banii platiti la avocat daca veti angaja, iar daca nu veti avea avocat la proces este posibil sa il pierdeti si sa ma aveti si de platit cheltuieli de judecata.
Dreptul roman este destul de tehnic si oricand un neinitiat in drept poate pierde un proces chiar si daca ar avea dreptate...
Sau, mai poate exista ipoteza sa castigati procesul dar sa nu va ajute.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Card bancar asociatie gera905 gera905 Buna ziua. 1.Asociatia detine la aceeasi banca un cont ptr fondul de reparatii si un cont curent ptr incasari si plati. Este obligatoriu sa renuntam la ... (vezi toată discuția)
Posibile nereguli la asociatia de proprietari ioanaandreeaa ioanaandreeaa Buna dimineata.In conditiile in care peste 2 zile se va tine adunarea generala pentru alegerea presedintelui si administratorului, este normal ca presedintele ... (vezi toată discuția)
Banii asociatiei de proprietari Anonim7777 Anonim7777 Buna ziua, Este corect ca banii asociatiei de proprietari sa fie pastrati in contul personal al administratorului de bloc? Care sunt ... (vezi toată discuția)