avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari încasează întreținerea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari încasează întreținerea doar prin casierie. Cum să procedez pentru a plăti cu cardul?

buna ziua
sunt proprietarul unui apartament in localitatea de domiciliu insa muncesc in alta localitate astfel incat pentru a plati intretinerea lunara nu ma pot deplasa in termen si uneori fiind plecat mai mult timp am restante, apoi casier intarzie, nu respecta programul de incasare si nu pot sa alerg dupa casier de la asemenea distanta, timpul meu chiar costa bani
am cerut plata cu cardul ca sa imi achit la timp obligatiile dar mi s a spus ca nu exista presedinte si nu pot plati cu cardul desi am inteles ca este obligatoriu sa se puna la dispozitie si un mijloc de plata electronic dupa 28 septembrie 2018

cum sa procedez pentru a plati cu cardul intretinerea ?

va multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:42, 26 Iulie 2019
Presedintele este reprezentantul asociatiei in relatiile cu tertii si el are dreptul de a solicita deschiderea contului bancar.
Sunt curios cum vor da in judecata un rau platnic deoarece nu are cine sa semneze actiunea.

Daca banca accepta deschiderea contului este posibila deschiderea contului dar e posibil sa se refuze.
Ar fi o solutie cea propusa de Cyan dar numai daca banca accepta.
Se poate solicita in scris bancii temeiul legal de respingere a deschiderii contului bancar si sa dea raspuns in scris.Este posibil ca in regulamentul bancii sa se prevada ca motiv de respingere o astfel de cerere.

Deci, recomand adresarea unui cereri scrise bancii in caz de refuz verbal.

Si Waz ar putea solicita acest lucru comitetului executiv tot in scris.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact, banca poate accepta hot CEx sau orice altceva daca e permis de conditiile lor de afaceri.
In vreo 2 locuri mi s-a spus ca au intrat in necazuri, s-au furat bani etc si trebuie hot AGA, contract de mandat, semnaturi si fara presedinte nu se poate (CEC, Libra, ... -- scrie si la ei pe website).
Ce conteaza ce scrie in legea asociatiilor de propr? Iti pot cere si sa te imbraci in roz:) Astea-s conditiilor lor de banca privata. Nu-ti convin, du-te in alta parte.
Da, corect.

Este o mare problema ulterioara si cu cine are acces la bani.
Practic, presedintele asociatiei poate imputernici administratorul pentru diverse operatiuni bancare.
Numai daca asociatia e f mica (presedintele e si administrator) banca accepta doar o singura semnatura. De obicei banca nu accepta mai putin de 2 semnaturi pe operatiuni.
Nu am găsit în textul noii legi intrată în vigoare la 28.09.2018, obligativitatea asociațiilor de proprietari de a pune la dispoziție, pentru achitarea cotelor de întreținere, mijloace de plată electronice. Așa ceva poate genera unele costuri din partea asociației și dacă membrii asociației consideră că încă nu este necesară investiția, atunci există și alte posibilități, enumerate în discuțiile de dinainte. Dacă nu există cont bancar și nu are cine să l deschidă, atunci este o problemă. Comitetul Executiv ce face? Proprietarii din asociație ce fac? Neimplicându-se or să suporte consecințele, cu siguranță.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2018
sorinstanciu, utilizator

Alte discuții în legătură

Card bancar asociatie gera905 gera905 Buna ziua. 1.Asociatia detine la aceeasi banca un cont ptr fondul de reparatii si un cont curent ptr incasari si plati. Este obligatoriu sa renuntam la ... (vezi toată discuția)
Posibile nereguli la asociatia de proprietari ioanaandreeaa ioanaandreeaa Buna dimineata.In conditiile in care peste 2 zile se va tine adunarea generala pentru alegerea presedintelui si administratorului, este normal ca presedintele ... (vezi toată discuția)
Banii asociatiei de proprietari Anonim7777 Anonim7777 Buna ziua, Este corect ca banii asociatiei de proprietari sa fie pastrati in contul personal al administratorului de bloc? Care sunt ... (vezi toată discuția)