avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari încasează întreținerea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari încasează întreținerea doar prin casierie. Cum să procedez pentru a plăti cu cardul?

buna ziua
sunt proprietarul unui apartament in localitatea de domiciliu insa muncesc in alta localitate astfel incat pentru a plati intretinerea lunara nu ma pot deplasa in termen si uneori fiind plecat mai mult timp am restante, apoi casier intarzie, nu respecta programul de incasare si nu pot sa alerg dupa casier de la asemenea distanta, timpul meu chiar costa bani
am cerut plata cu cardul ca sa imi achit la timp obligatiile dar mi s a spus ca nu exista presedinte si nu pot plati cu cardul desi am inteles ca este obligatoriu sa se puna la dispozitie si un mijloc de plata electronic dupa 28 septembrie 2018

cum sa procedez pentru a plati cu cardul intretinerea ?

va multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:42, 26 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Postasul trebuia sa duca banii la destinatie, nu sa avizeze destinatarul!

Nu ati bifat la metoda de livrare, la sediul destinatarului iar la servicii suplimentare predarea Personal si EC confirmare pe email?

In cazul in care le-ati bifat iar casierul a refuzat primirea banilor este vina administratorului daca a interzis casierului sa incaseze prin alte mijloace de plata decat cele numerar.

[ link extern ]
sesizarea este depusa la primarie, functionara a spus ca nu a citit legea asociatiilor de proprietari cred ca este depasita de situatie si nu stie ce sa scrie in raspuns, s a exprimat citez "va raspund cand voi avea timp"

fie, voi astepta cele 30 zile conform legii ca biata functionara sa aiba timp de raspuns si sa se dezmeticeasca

btw, administratorul X SRL este febletea functionarei de mai sus din micul orasel de provincie din care am emigrat :)

ofer acest detaliu ca sa intelegeti insistenta cu care ma lupt cu morile de vant birocratice pentru a obtine un cont bancar in care sa efectuez plata intretinerii de la 2000 km distanta unde ma aflu
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
wazz, utilizator
cyan a scris:

Postasul trebuia sa duca banii la destinatie, nu sa avizeze destinatarul!

Mai ramane sa dovediti cu martori ca postasul nu a fost la usa dvs si nu a incercat livrarea. Nu prea aveti idee de cum 'functioneaza' postasul.

In cazul in care le-ati bifat iar casierul a refuzat primirea banilor este vina administratorului daca a interzis casierului sa incaseze prin alte mijloace de plata decat cele numerar.

Nici dvs n-ati priceput ca respectivul casier nu are voie sa ridice bani trimisi prin orice mijloc pe numele SOCIETATII CU RASPUNDERE LIMITATA care administreaza asociatia, este ilegal dpdv fiscal/contabilitate a SRL-ului. N-are nicun fel de legatura cu acceptul vreunui mod de plata sau altul E ca si cum ai da numerar casierului si casierul ti-ar elibera chitanta pe numele SRL-ului in loc de numele asociatiei.
Casierul are voie in schimb, legal vorbind, sa ridice banii si faca plata daca primeste banii pe numele propriu de persoana fizica. Dar nu are obligatia legala si nici morala. Ar face asta doar daca ar vrea. Dar daca nea' wazz asta i-a vorbit cum ni se adreseaza noua si i-a luat si pe cei de la SRL cu legea-n protap, o sa-si rezolve problema poimarti.

P.S. In speta in cauza administratorul nu e obligat sa faca nimic din niciun punct de vedere. Daca asociatia nu are cont sau nu ridica banii trimisi pe numele ei, nu e treaba si nici raspunderea administratorului sau casierului. In locul administratorului l-as fi trimis la plimbare pe nea' wazz (cu sau fara suturi in dos, depinde de cum mi s-ar fi adresat).
CipM, utilizator
Vreau sa înțelegeți ca am adresat o cerere oficială scrisă administratorului la care nu am primit răspuns scris ceea ce mi se pare bășcălie din start...

In ce va privește am exprimat civilizat cuvinte existente in dicționar

dacă am obținut un efect neplăcut el este involuntar eu fiind interesat doar de aspectele juridice și nu de talentele dv la box thailandez și violenta verbala
Ba chiar am mulțumit tuturor pentru opiniile exprimate, și o fac inclusiv dv. Buna sau rea o opinie consuma timp.
DECI PROBLEMA NU ARE REZOLVARE. ATUNCI SA MA CAUTE CASIERUL SA II PLĂTESC!FINAL DISCUȚIE.
wazz, utilizator
@CipM, atata timp cat pe mandatul postal la descrierea platii scrie explicit ca suma reprezinta "cheltuieli intretinere apart. x bl y" iar expeditorul este identificat prin nume si prenume, care ar fi motivele pentru care casierul firmei X SRL, administratorul asociatiei blocului y, sa nu accepte incasarea?

In locul lu nea wazz eu as da asociatia de proprietari si firma de asministrare pentru refuzul incasarii contravalorii intretinerii. As apela la un avocat sa plateasca si cheltuieli de judecata.
Unii care sunt in conducerea asociatiilor de proprietari au impresia ca sunt jupani iar unii administratori au impresia ca sunt jupanii jupanilor!

Stiti de ce se ajunge in astfel de situatii? Pentru ca unii dintre proprietari nu isi cunosc drepturile, nu ii intereseaza proprietatea lor,

Eu sunt convins ca daca le baga la plata 2 cai, o carutza si-un caine, multi vor plati fara sa cracneasca, altii vor marai putin dar pana la urma vor zice, nu poti sa te "lupti " cu sistemul si se vor resemna, asta e, altii nu avem! Partea proasta este ca cei din primarie care au obligatii de control in asociatiile de proprietari sunt ca sa fie la numar.
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Card bancar asociatie gera905 gera905 Buna ziua. 1.Asociatia detine la aceeasi banca un cont ptr fondul de reparatii si un cont curent ptr incasari si plati. Este obligatoriu sa renuntam la ... (vezi toată discuția)
Posibile nereguli la asociatia de proprietari ioanaandreeaa ioanaandreeaa Buna dimineata.In conditiile in care peste 2 zile se va tine adunarea generala pentru alegerea presedintelui si administratorului, este normal ca presedintele ... (vezi toată discuția)
Banii asociatiei de proprietari Anonim7777 Anonim7777 Buna ziua, Este corect ca banii asociatiei de proprietari sa fie pastrati in contul personal al administratorului de bloc? Care sunt ... (vezi toată discuția)