avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari încasează întreținerea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari încasează întreținerea doar prin casierie. Cum să procedez pentru a plăti cu cardul?

buna ziua
sunt proprietarul unui apartament in localitatea de domiciliu insa muncesc in alta localitate astfel incat pentru a plati intretinerea lunara nu ma pot deplasa in termen si uneori fiind plecat mai mult timp am restante, apoi casier intarzie, nu respecta programul de incasare si nu pot sa alerg dupa casier de la asemenea distanta, timpul meu chiar costa bani
am cerut plata cu cardul ca sa imi achit la timp obligatiile dar mi s a spus ca nu exista presedinte si nu pot plati cu cardul desi am inteles ca este obligatoriu sa se puna la dispozitie si un mijloc de plata electronic dupa 28 septembrie 2018

cum sa procedez pentru a plati cu cardul intretinerea ?

va multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:42, 26 Iulie 2019
administratorul asociatiei de proprietari respectiv X ADMINISTRATOR SRL, nu pot inlocui X cu nume ca nu ii face cinste...
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
wazz, utilizator
SRL X este asociatia de proprietari.
Inseamna ca PR nu are nicio vina, asociatia a refuzat incasarea.
Ii puteti da in judecata, si sa le solicitati plata taxelor postale.
Nu scrie nicaieri in lege ca incasarea intretinerii trebuie facuta numai la casierie,
Daca proprietarul este plecat din tara poate trimite banii prin orice metoda de plata existenta si legala din RO, in cont, prin posta ci confirmare de primire, etc.
Este vina asociatiei ptr ca nu a primit banii.
Puteti sesiza si compart relatii cu asociatii de proprietari din primarie, faceti o sesizare in atentia primarului sa trimita reprezentantii primariei in control la asociatie in baza L196/2018.

Articolul 10
(1) Autoritățile administrației publice locale organizează în cadrul aparatului de specialitate al primarului un compartiment specializat în sprijinirea, îndrumarea și controlul asociațiilor de proprietari.
(2) Autoritățile administrației publice locale, prin compartimentele prevăzute la alin. (1), asigură, la cerere, informarea asociațiilor și proprietarilor din condominii cu privire la cadrul normativ privind organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari.
(4) Compartimentele prevăzute la alin. (1) exercită controlul asupra activității financiar-contabile din cadrul asociațiilor de proprietari, din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociației de proprietari.

Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
e) nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator;
(2) Contravențiile prevăzute la alin. (1) se sancționează după cum urmează:
c) faptele prevăzute la alin. (1) lit. e) și j), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;

wazz a scris:

administratorul asociatiei de proprietari respectiv X ADMINISTRATOR SRL, nu pot inlocui X cu nume ca nu ii face cinste...

Bun, retin ca SRL X este admnistratorul persoană juridică, nu asociatia de proprietari - care ar fi fost cam ciudat sa se cheme SRL cu sau fara X :)
Pai normal ca a refuzat sa primeasca banii. Dvs nu sunteti debitor al administratorului ci al asociatiei. Asociatiei trebuia sa-i virati bani, nu administratorului.
Cum sa bage SRL-ul in contabilitate banii incasati prin mandat?! Ca ce altceva decat ca plata eronata?! Deci de ce sa-i mai ia de la posta?!
Foarte bine a procedat SRL-ul ca a refuzat banii. Banii se incaseaza numai in schimbul produselor sau serviciilor (si altele mai complicate). Numai daca ati fi avut contract de prestari servicii cu SRL-ul, sa va plateasca cotele in numele dvs, ar fi putut sa va incaseze bani si sa va faca plata pt un oarecare comision cu factura/bon doveditor.

Dvs trebuie sa trimiteti banii asociatiei de proprietari, pe numele si pe adresa asociatiei. Asociatia poate ridica banii prin presedinte sau o alta persoana mandatata (chiar si de la SRL) sa ridice banii (trebuie sa aibe stampila, altfel posta nu elibereaza banii - care stampila nu sta decat la presedintele asociatiei sau la vice daca presed lipseste).
Ma rog, practic trebuie sa mearga cineva cu stampila asociatiei la posta.

P.S. Dupa mine nu are rost sa mai trimiteti banii pana cand nu luati legatura tefonic cu cineva care chiar sa aibe posibilitatea (acces la stampila) si bunavointa sa ridice banii in numele asociatiei.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
CipM, utilizator
asta este intrebarea mea: CUM PROCEDEZ CA SA PLATESC CU CARDUL CAND NU EXISTA 'bunavointa'?

"practic trebuie sa mearga cineva cu stampila asociatiei la posta'

pai, PRACTIC, am luat legatura tefonic cu casierul care chiar are posibilitatea (acces la stampila) si bunavointa sa ridice banii in numele asociatiei dar nu doreste de frica sa nu isi piarda postul de casier in cazul in care toata lumea face plata virtual ori eu doresc sa platesc cu cardul de ce nu este posibila o astfel de plata si suntem la cheremul celor care nu inteleg ca viitorul e al platilor cu cardul ? nu ne putem opune platilor cu cardul si eu am fost obligat sa incasez salariul pe card

DECI, SPETA ESTE: asociatie de proprietari fara presedinte, cu administrator si casier care refuza plata cu cardul si primirea banilor prin e-mandat POSTA ROMANA(modalitate sugerata de un utilizator al acestui forum de efectua plata cu cardul)

desi este conferit acest drept legal de a cunoaste contul bancar al asociatiei conform noii legi recent intrata in vigoare, nu cunosc contul asociatiei

sau, e posibil sa nu existe acest cont dar daca exista bunavointa, se poate orice, inclusiv plata prin mandat postal si in acest caz administratorul asociatiei noastre de proprietari este un doar un simplu
I M B .C. L fara viziune
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Faceti seaizare la primarie.
Trimiteti reclamatia prin posta sau puteti apela la avocat ca sa o depuna si sa ceara si urgentarea rezolvarii situatiei.
Daca nu se conformeaza ii va amenda.

Va mai aplica si penalitati de intarziere ca nu puteti achita.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Card bancar asociatie gera905 gera905 Buna ziua. 1.Asociatia detine la aceeasi banca un cont ptr fondul de reparatii si un cont curent ptr incasari si plati. Este obligatoriu sa renuntam la ... (vezi toată discuția)
Posibile nereguli la asociatia de proprietari ioanaandreeaa ioanaandreeaa Buna dimineata.In conditiile in care peste 2 zile se va tine adunarea generala pentru alegerea presedintelui si administratorului, este normal ca presedintele ... (vezi toată discuția)
Banii asociatiei de proprietari Anonim7777 Anonim7777 Buna ziua, Este corect ca banii asociatiei de proprietari sa fie pastrati in contul personal al administratorului de bloc? Care sunt ... (vezi toată discuția)