avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Mi-am vândut mașina dar cumpărătorul nu a ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Mi-am vândut mașina dar cumpărătorul nu a înscris-o pe numele lui, așa că tot eu sunt proprietar. Cine încasează despăgubirea pentru daună totală? Asigurătorul m-a contactat pe mine și nu știu ce trebuie să fac ca să primesc banii

Am vandut o masina inscrisa pe numele meu dar cumparatorul nu a inscris.o asa ca tot eu sunt propietar.
Masina a fost implicata intr.un accident si a fost clasata ca dauna totala am primi un plic de la asiguratorul partii vinovate prin care imi cere sa depun o cerere prin care sa primesc banii de despagubire. Intrebarea mea este cine primeste banii? Eu ca propietar sau cel care avea masina de la mine si nu a inscris.o
Si ce trebuie sa fac sa primesc banii
Precizez ca nu il cunosc pe cel care detine masina acum pt ca fost vanduta de mai multe ori si mi.au venit si mai multe amenzi de rovinieta acasa
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:39, 11 Octombrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati banii, platiti amenzile ca nu scapati de ele si diferenta o predati cu chitanta si proces verbal dupa ce cineva va dovedeste cu acte ca este proprietarul final. Deci trebuie si chitanta si CI (original) si procesul verbal al accidentului in care scrie clar ca el era la volan - faceti copii si le pastrati bine macar 3 ani.
In plicul primit mi se spune sa completez o cerere si sa o trimit la ei dar eu nu am cererea de despagubire iar cei de la sucursala din orasul meu nu au vrut sa imi zica nimic si sa ma ajute cu nimic. Pot sa ma duc sa cer o cerere de la sucursala din orasul meu sa o completez si sa o trimit la adresa de pe plicul primit nu?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ti se pare o excrocherie tu deja ai primit bani pr masina , de ce vreisa iei niste bani ce nu-ti apartin?
@virgil1950, nu vreti sa ii platiti dvs amenzile pentru rovinieta, pana se clarifica situatia unde a a ajuns masina?
Daca ati fi in locul lui si v-ar veni lunar cate-o amenda ptr rovinieta neplatitia pe care sa o contestati la fiecare 15 zile, vi s-ar mai pare a fi escrocherie?
Cheltuielile cu contestarea proceselor verbale cum si le recupereaza?
Ce ati face in locul lui?
Daca isi inscria masina si nu imi mai veneau amenzi acasa nu se intampla asa. Am.vorbit si cu inspectorul constatator care a intocmit dosarul si i.am zis sa ii zica sa ia legatura cu mine persoana care a avut masina ca sa rezolvam si sa isi recupereze banii dar nu mi.a mai dat nici un raspuns. Eu vreau doar banii pe amenzi si restul poate sa si.i opreasca

virgil1950 a scris:

Nu ti se pare o excrocherie tu deja ai primit bani pr masina , de ce vreisa iei niste bani ce nu-ti apartin?


Alte discuții în legătură

Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)
Accident dupa dauna totala MirceaEne MirceaEne Buna ziua, In urma cu 3 luni am fost implicat intr-un accident si firma asiguratoare a decis sa imi plateasca dauna totala autoturismului meu. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Rca recuperat in cazul vanzarii unui autoturism lorelena1306 lorelena1306 Am avut un Ford Fiesta pe care l-am vandut. Am platit la el RCA-ul si rovinieta care mai au valabilitate inca 10 luni. Doresc sa cumpar un alt autoturism. ... (vezi toată discuția)