avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minorul în familia LGBT: ce se întâmplă cu el ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minorul în familia LGBT: ce se întâmplă cu el dacă tata decedează iar mama își trăiește viața mai departe cu o altă femeie?

In cazul în care o femeie a născut un copil, tatăl copilului a decedat, iar ea își trăiește mai departe viata cu o alta femeie, ce se întâmplă cu acel copil dpdv legal? Este lăsat sa trăiască cu mama și iubita acesteia?
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 12:27, 7 Octombrie 2018


Cornel Vasile a scris:

@ viorel55
Pe forumul Avocatnet discutam ideea/speța, nu persoanele implicate.


Ideea si speta am comentat-o dl. Cornel !! Nu este un atac asupra nimanui. Am inteles acest lucru mai demult. Dar solutia juridica, avand un impact social major, merita comentata. Si asta am facut, nimic altceva.
Buna ziua,

Exista doua modalitati de abordare, prima utilizand ajutorul autoritatilor, iar a doua prin comunicare directa cu mama.

Inainte de a mentiona prima abordare, as dori sa va spun ca daca dvs aveti suspiciuni privind dezvoltarea psihica si emotionala armonioasa a copilului, prin expunerea acestuia la activitati cu continut sexual explicit, puteti oricand sa faceti o reclamatie la Directia Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul dvs.

Ca prima abordare, puteti apela la ajutorul autoritatilor si semnala ingrijorarea dvs privind eventuala afectare a stabilitatii psiho-emotionale a copilului, in contextul decesului unui parinte si integrarii intr-o familie cu parinti de acelasi sex, solicitand eventual o ancheta si consilierea copilului, daca psihologul autoritatii va considera necesar.

Utilizand a doua cale puteti, cu blandete si intelegere, sa discutati cu mama lesbiana (sau bisexuala) si sa o constientizati asupra importantei existentei unui model masculin in viata fiului sau, dand exemplul altor mame lesbiene, care, constientizand nevoia unui model masculin pt baiatul lor adoptat, au apropiat de familie unchi si bunici, pentru a compensa lipsa unui sot - aveti aici un link cu povestea lor, pe scurt:
[ link extern ]

Este esential, daca faceti parte din familie si doriti sa aveti un dialog permanent cu acest copil si cu mama, sa acceptati orientarea acesteia, caci acceptarea (care nu e egala cu aprobarea) inseamna ca ii aratati dragostea crestina si intelegerea dvs, ca si faptul ca doriti sa fiti alaturi de ea si de copil, creand astfel o comunicare reala si o deschidere pt tot ceea ce aveti de spus sau propuneti, in interesul copilului.

Pt o viziune de ansamblu, va recomand si sa vizionati acest video, cu abordarea dnei dr. Margie Isaia, medic si psihoterapeut cu experienta in tratarea traumelor din copilarie si cazuistica din cadrul comunitatii LGBTAQ+ (link: [ link extern ] )



anatiti a scris:

eu nu m-am referit la faptul ca, copilul sa fie luat de langa mama. Nu inteleg comparatia cu o familie cum o explicati dv. Eu ma refer la faptul ca acel copil parasit de tatal sau ca va simti nevoia sa aiba un tata si nu doua mame. Daca nu ati simtit faptul lipsei de tata va spun eu care am simtit tatal meu cazand in lupta in razboi pe frontul de est. Nu am avut tata si nici nu am primit ajutor de la stat deoarece a cazut pe frontul de est. Ca urmare mama s-a casatorit din nou cu un ,,barbat", sa-mi dea un tata si sa trecem peste foametea din 47-48. Nu inteleg cum o persoana care a simtit iubirea intre barbat si femeie sa se intoarca spre o persoana de acelasi sex si copilul care avea doi parinti va avea doi parteneri de acelasi sex. Cum va reactiona psihic? Nu va intrebati?


Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2018
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii
Bine ! Am senzatia ca particip la un adevarat curs de manipulare. Nimeni nu vrea sa inteleaga ca in aceasta ecuatie cu multe variabile, exista o variabila pe care nimeni nu o ia in calcul si anume.....COPILUL !! Ce garantii exista ca EL va accepta mai tarziu acest statut, care acum, cand nu are discernamant, i se baga pe gat. Sa fim seriosi, nimeni nu a facut niciun studiu de impact sau daca s-a facut, mai mereu aceste studii au fost subiective si partizane. Adevaratul impact o sa-l vedem. Deasemenea nu inteleg care este legatura dintre subiect si crestinism ? Este ultima mea postare pe acest subiect, care m-a enervat suficient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatnet 2014: nicusor are doi tati Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de ... (vezi toată discuția)
Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)
Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)