avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minorul în familia LGBT: ce se întâmplă cu el ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minorul în familia LGBT: ce se întâmplă cu el dacă tata decedează iar mama își trăiește viața mai departe cu o altă femeie?

In cazul în care o femeie a născut un copil, tatăl copilului a decedat, iar ea își trăiește mai departe viata cu o alta femeie, ce se întâmplă cu acel copil dpdv legal? Este lăsat sa trăiască cu mama și iubita acesteia?
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 12:27, 7 Octombrie 2018
Anatiti, greu cu limba romana! Incercati sa invatati sa conjugati corect verbele in limba materna!

Si mai greu cu intelegerea faptului ca drepturile homosexualilor la viata de familie sunt egale cu ale heterosexualilor, chiar in situatia in care au drepturi inegale privind casatoria. Incercati sa intelegeti ca o autoritate nu poate sa isi insuseasca, sub nicio forma, atitudinea dvs discriminatorie!

Legat de ingrijorarea dvs privind copilul, cred ca ar fi bine daca ati cunoaste rezultatul studilor sociale efectuate in tari ce au legiferat adoptia de catre persoane LGBT, care demonstreaza dezvoltarea armonioasa a acestor copii in familii cu parteneri de acelasi sex.



anatiti a scris:

@cyan

Persoana a pus o întrebare firească: cum va fi crescut un copil care vede că două persoane de același sex se iubesc și chiar hârjonesc in fata lui și la școală învață de masculi și femele care procreiaza? Deci asta este una din probleme. Alta este ca, copilul întreabă dece nu are și el un tată și are doua mame, etc. Deci asta este problema nu referendumul.

- Pe forum combatem ideea, nu persoana. Mulțumesc pentru înțelegere-

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2018
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru romani lipsiti de cunostinte si de capacitatea de a cauta statisticile tarilor cu experienta in materie de legislatie privitoare la LGBT, totul este dificil de inteles, deci mai usor de condamnat si de blamat (atunci cand nu este vorba de o propagada pentru a deturna atentia publica)!
O alta forma de propaganda este: azi LGBT, maine Allah si poligamia!
Ori, in statele civilizate, in mod a extraordinar si chiar dificil de imaginat pt unii, poligamia este interzisa si musulmanii traiesc in cuplu, deci 2+copii nu 5+n copiii!
Pentru informatia unora, America de Nord este deasemenea un continent in care multe state au legiferat in favoarea depturilor pentru LGBT.

Voi aborda si subiectul moral: problema este atat mentala cat si educationala.
El Macho vrea ca femeia sa fie virgina dar imediat dupa pierderea rondelei va trebui sa fie "BUUUNAAAA".
Nu exista educatie sexuala deci nu exista deschiderea mintala spre celalalt sex si nevoile lui.
Cum sa ajunga aceasta masa sa inteleaga fenomenul LGBT actual?
Statistic:
- cuplurile LGBT din tarile civilizate respecta legile mai mult decat cuplurile normale ;
- cuplurile sunt 100% bazate pe intelegere reciproca;
- cazurile de violenta conjugala sunt de ordinul 0,15% (in UKGB, specifice cazurilor de alcoolism) si sunt urmate in 100% din cazuri de despartiri nete.
- sunt mult mai deschise "la cap" (dpdv intelectual) decat restul populatiei datorita adversitatii de zi de zi la care sunt confruntati.
Unde este moralitatea acolo unde nu exista efortul de intelegere al celuilalt?

Concluzii:
1) Legea lui Darwin este impinsa la extrem in cazul LGBT, deci acestia au tot interesul sa evolueze in sensul respectului Declaratiei Universale ale Drepturilor Omului.
2) Presupusa moralitate evocata de catre unii nu este decat o expresie al unui formataj social depasit in spatele caruia macistii se pot inca ascunde ca: sa-si bata in totala impunitate si in stare de delirium tremens sotia si copiii; sa-si violeze sotia cand aceasta nu vrea sa "stea", etc...!




2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cyan a scris:

@anatitu, legea nu permite luarea de langa parinte a copilului, indiferent ca parintele este mama sau tatal pe motive morale ori crestinesti.
Raspundeti-mi la intrebarea de mai sus, este de preferat ca un copil sa fie neingrijit, neglijat, batut, nehranit, needucat de o familie, doi parinti alcoolici fara loc de munca sau ca acesta sa fie crescut intr-un mediu corespunzator, hranit, educat, ingrijit, de mama si prietena ei?
Va asigur,, un parinte nu se va harjoni niciodata cu iubita/ul in fata copilului lui!



Si eu sunt de acord cu aceasta consideratie.

Sub aspect legal nu exista diferentiere pe criterii de orintare sexuala.
Copilul este al parintelui respectiv.
Orientarea sexuala a parintelui nu ii poate atrage sanctiuni de ordin juridic.Aceasta indiferent de rezultatul referendumului.

Referendumul nu este o vanatoare de vrajitoare in sensul cum proceda Inchizitia in Evul Mediu.Am vazut niste reclame care aratau in.mod explicit arderea pe.rug, ceea ce imi pare o mare denaturare a adevarului si o dezinformare vadita.Drepturile conferite de lege si de constitutie exista si vor ramane nealterate.Nu va exista nicio Inchizitie si nu se vor incalca drepturile fundamentale consacrate prin constitutie.

In tarile romane nu a existat niciodata inchizitie pe religie ortodocxa.
Doar in tarile cu religie catolica a existat Inchizitia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata moderatoare, subiectul este de actualitate si faptul ca mi-am expus opinia in mod civilizat si argumentat (dar nu in trend) cred ca nu poate fi subiect de cenzura de data aceasta. Regret ca mi-ati taiat ultimul comentariu, la care chiar doream o replica. Lumea e plina de "fake news", pe care macar aici, un site al "adevarului", ar trebui sa le combatem. Niciodata subiectul nu va fi epuizat, daca dialogul se va transforma intrun monolog . Oamenii pro si-au expus aici opinia. Corect este ca si cei care nu impartasesc argumentatia (dealtfel lapidara,subtire si scolastica) a acestora, sa se poata exprima. Nu cred ca am ajuns la discriminare inversa.

-Cenzurăm limbajul, nu opiniile. -
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ viorel55

Cand mai postati cititi mai inainte Regulamentul acestui Forum ... iar, pe viitor daca nu stiti, mesajele offtopic si atacurile la persoana sunt sanctionate prin Regulament.
Pe forumul Avocatnet discutam ideea/speța, nu persoanele implicate.

Alte discuții în legătură

Avocatnet 2014: nicusor are doi tati Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de ... (vezi toată discuția)
Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)
Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)