avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minorul în familia LGBT: ce se întâmplă cu el ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minorul în familia LGBT: ce se întâmplă cu el dacă tata decedează iar mama își trăiește viața mai departe cu o altă femeie?

In cazul în care o femeie a născut un copil, tatăl copilului a decedat, iar ea își trăiește mai departe viata cu o alta femeie, ce se întâmplă cu acel copil dpdv legal? Este lăsat sa trăiască cu mama și iubita acesteia?
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 12:27, 7 Octombrie 2018
9 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
anatiti a scris:

Dumneavoastră sunteți moderator doamna cyan sau dictator?

Eu personal nu am vazut a fi o atitudine de dictator sau moderator, ci mai degraba o atitudine mai ferma. Daca un user care are viata sa personala, viziunea sa personala, este si moderator intr-o astfel de ambianta publica, nu e normal si corect sa-si faca doua conturi, unul de moderator si unul de user, dar e aiurea si ca alt user sa-i reproseze o atitudine personala ca fiind in legatura de statutul sau de moderator. Mai degraba dumneata pari o persoana agresiva si dictatoriala.

Persoana a pus o întrebare d.p.d.v. legal și moral și d-voastră o paliti cu parul in frunte și o intrebati de referendum? Asta-i moderație?

Eronata si "manipulatoare" afirmatia dvs. Intrebarea a fost strict la partea legislativa. Aia morala nu era o intrebare, ci o perspectiva in care unii ar putea vedea acea relatie "nedemna" pentru statutul de mama cu copil in grija. S-a raspuns deja dpdv legal si legislativ.

Personal si eu as intreba in ce sens este pusa o intrebare sau alta, caci foarte rar oamenii care intreaba ceva aici, spun exact si clar ce au in minte sau urmaresc. Unii sunt chiar subversivi si pun intrebari sau aduc la vedere fapte si afirmatii ce nu par reale, dar care par, prin aceste demersuri, ca se doreste mai degraba un soi de manipulare generala, sau manipularea prin a crea o sursa de tensiune si dezbinare intre oameni. In cazul de fata este clar intre cine si cine se doreste o noua dezbinare intre diferitele categorii de (morala la) romani.

Intrebarea despre referendum nu pare deloc "lovitura cu parul", ci chiar de bun simt si specifica omului cu aptitudinea (experienta) de a vedea dincolo de o fata, de o afirmatie, de o atitudine sau o reactie a unui om. Este specifica sau ar trebui sa fie specifica celor care se ocupa de "profesii" de genul "detectiv", avocat, procuror, judecator ba chiar si politist in sectiile de cercetare, samd.

In cazul de fata nu se intelegea prea clar ce vrea sa afle userul care a pus intrebarea si in ce context a fost pusa intrebarea si chiar ce urmareste de fapt. Exista un fler care la unii oameni este ceva mai dezvoltat si care "le spune" cam sau cand ceva nu este in regula la ce se vede la suprafata.

Persoana a pus o întrebare firească: cum va fi crescut un copil care vede că două persoane de același sex se iubesc și chiar hârjonesc in fata lui și la școală învață de masculi și femele care procreiaza?

Intrebarea nu este fireasca caci nici situatia nu e fireasca, obisnuita. Nefireasca este aceasta adugire a dvs. Ce treaba are ideea de ".. de acelasi sex care se iubesc" cu intrebarea initiala, unde sau la cine va sta copilul sau daca ar putea ca vreo lege sau interpretare a unei legi sa-i ia copilul pe motive "morale"? Nu stim daca cele doua doamne, daca ele exista cu adevarat, se iubesc sau nu, sau au doar niste interese comune pentru o perioada de timp. "Presupunerile" dvs suna a manipulare si dictatura. Copilul sta (ramane) cu mama indiferent de preferintele ei erotice sau de habitat. Punct!

Cat despre asa zisa harjoneala intre cele doua persoane, ea poate sa fie de prost augur si cand cei doi sunt barbat si femeie. Depinde ce vede si intelege copilul din ce vede acolo. Aia e o problema de morala, de educatie si de bun simt, nu legislativa, care e in fapt natura esentiala a intrebarii initiale. Iar aratati o tendinta manipulatorie si subiectiva. Ce urmariti de fapt?

Ideea sau termenii folositi de "mascul" si "femela" este de regula strict referitor la animale, sau alte vietati, nu la oameni. Tot la fel, de regula femelele de animal procreeaza (fara i, ci cu doi de ee), iar femeile nasc. Este cam tendentios folosit termenii de femele, masculi, procre"i"re.. Ce urmariti de fapt?

Deci asta este una din probleme. Alta este ca, copilul întreabă dece nu are și el un tată și are doua mame, etc. Deci asta este problema nu referendumul.

Dincolo de modul tendentios in care puneti problema, in cazul de fata nu este vorba de doua "lezbi" care au "inchiriat" un copil al nu stiu cui, sau au apelat la altfel de banci decat cele financiare pentru ca una dintre ele, "femela" cuplului in cauza, se lasa insemninata artificial si iese ce iese. In cazul de fata este vorba de o mama naturala cu un copil natural si un tata natural. Acel copil poate sa intrebe de tatal sau si daca acea mama acele sa ramana singura tota viata, sau isi reface viata cu alt barbat. Mai apoi, ideea cu doua mame este deja in alt areal al vietii, nu cel legislativ romanesc. Poti avea doua mame daca una este vitrega, sau pur si simplu traiesti intr-o zona a lumii unde este legal si firesc si moral ca un barbat sa aibe mai multe sotii, deci implicit copii uneia sa aibe mai multe mame vitrege, Asadar ideea de moral, sau legal in aceste contexte, depinde de educatie, de cultora si de traditie cu sau fara implicatii religioase.

Prea agresive si prea tendentioase afirmatiile dvs. Asadar, sa inchei semi-off topicul asta, dvs ce urmariti cu aceste devieri de la subiect?

ps. Cu voie sau fara de voie, am fost un fel de "avocat" al ... nu conteaza cui.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
HelpS, utilizator
2 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte buna si mobilizatoare discutia. Personal cred ca voi dormi imbracat pana maine, ca sa fiu printre primi la sectia de votare. Renunt la plecatul la munte ! Chiar as vrea sa vad, cati "inapoiati" ca mine sunt in tara asta !
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
viorel55, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cyan a scris:
@anatitu, legea nu permite luarea de langa parinte a copilului, indiferent ca parintele este mama sau tatal pe motive morale ori crestinesti.
Raspundeti-mi la intrebarea de mai sus, este de preferat ca un copil sa fie neingrijit, neglijat, batut, nehranit, needucat de o familie, doi parinti alcoolici fara loc de munca sau ca acesta sa fie crescut intr-un mediu corespunzator, hranit, educat, ingrijit, de mama si prietena ei?
Va asigur,, un parinte nu se va harjoni niciodata cu iubita/ul in fata copilului lui!

E posibil ca unii astfel de "parinti" LBGD sa aibe un asemenea comportament, dar intrebarea viza partea legislativa a situatiei globale. In mod normal, nici un copil nu ar trebui sa i se ia vreunui parinte, INDIFERENT de situatia sau starea morala a parintelui sau parintilor. Nu rareori s-a ajuns chiar la un abuz din partea celor care "iau copii de la parinti"... in mod legal.
HelpS a scris:

In mod normal, nici un copil nu ar trebui sa i se ia vreunui parinte, INDIFERENT de situatia sau starea morala a parintelui sau parintilor.

Ce parere aveti despre cei care au pus in primejdie viata propriilor copii in 10 August ? Calitatea de parinte, se asimileaza cu dreptul de viata si de moarte asupra copiilor tai ?. Ma gandesc si eu. Nu credeti ca situatiile sunt asemanatoare ? Poate ca acel copil cand va fi mare si va avea discernamant, sa nu fie foarte fericit cu alegerea parintilor.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
viorel55, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Avocatnet 2014: nicusor are doi tati Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de ... (vezi toată discuția)
Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)
Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)