avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor - pliant referndum
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor - pliant referndum

Am fotografiat un pliant pro-referendum familia tradiționala și l-am postat pe site-ul Wikipedia Commons. A fost propus pentru ștergere pe motiv că în România este interzis acest lucru, se încalcă dreptul de autor pentru text.
Este adevarat acest lucru? În România se consideră încălcarea dreptului de autor fotografierea unor afise/postere elecorale sau pentru referendum și încărcarea lor pe site-uri cu licență free de folosire?
Fotografia este aici [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:43, 8 Octombrie 2018
E doar prudența site-urilor, care se țin departe de probleme. Wiki s-a ținut mereu departe de politică.

Demos a scris:

[quot
Nu stiu daca in dreptul roman supramediatizarea intra sub incidenta legii.

1. Imaginea nu a fost stearsa (inca).

2. Pe Wikipedia pot fi descrise probleme politice, dar in mod neutru, fara a face propaganda pentru una dintre parti in defavoarea celeilalte. Sigur, se poate ilustra discutia cu ce au afirmat aceste parti.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Site gazduit in sua, ce legislatie se aplica? BogdanSM BogdanSM Bu,na ziua, lucrez la un site web al carui continut se afla in intregime gazduit pe un server din SUA...intrebarea mea este: ce legislatie se aplica in ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)