Buna ziua,
Mama mea are pe numele ei un act de concesiune pentru un loc de veci la Cimitirul Bellu. Mama este in viata, dar senila. In ultimul timp nu vrea sa vorbeasca cu mine si se pare ca si memoria nu mai este buna. As vrea sa platesc taxa anuala de intretinere, dar nu stiu daca locul de veci a fost vindut de mama sau nu. Eu locuiesc in Statele Unite si nu am acces direct la actele mamei. Cum as putea afla daca locul de veci este inca pe numele mamei mele sau a fost vindut altcuiva? Multumesc.
Vanzarea rreprezinta instrainarea unui bun de catre persoana care detine calitatea de proprietar-calitate care nu exista in cazul contractelor de concesiune care acorda titularului dreptul strict de folosinta
In cazul Cimitirului Serban Voda Bellu exista contracte de concesiune pe diferite perioade de timp
Titularii contractelor de concesiune au drept limitat de folosinta loc de inmormantare fara drept de tranzactionare a acestuia
In cazul cimitirului Serban Voda Bellu ,regulamentul de ordine interioara interzice tranzmiterea dreptului de folosinta prin incheierea de acte intre persoane fizce
Locurile de inmormantare din cimitirul Serban Voda Bellu pot face obiectul unor contracte de concesiune in cazul trecerii mai multor ani pentru care nu se achita obligatiile
Sunt multe cazuri in care persoana X concesionar al unui loc de inhumare din varii motive intelege sa vanda locul respectiv in favarea lui Y dar in evidenta administartiei cimitirului tot X apare concesionar,iar in caz de necesitate ,pentru utilizarea locului se va solicita acordul titularului contractului
Mostenire loc de veci
Iohanna
Buna ziua, Numele meu este Ioana.
Tatal meu este titular al unui act de concesiune pentru un loc de veci la Bellu. Tata a decedat acum 12 ani, iar acum mama ... (vezi toată discuția)