avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Încredințarea autovehiculului unei persoane ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Încredințarea autovehiculului unei persoane cunoscute, fără permis: la ce să mă aștept dacă mi-am lăsat prietena să conducă mașina 5-10 minute prin parcare și am fost prinși de Poliția locală?

Buna ziua. Ma flu in urmatoarea situatie: Duminica seara , 7 oct. , ma aflam in parcarea metro berceni impreuna cu iubita mea care urmeaza sa inceapa scoala de soferi, si pe care am lasat-o sa conduca masina timp de 5-10 minute prin parcare. Semnalizari , 2-3 parcari , si mersi normal. La un moment dat , am vazut un paznic ca suna pe cineva (m-am gandit ca poate suna la politie insa nu am dat importanta) si evident , inevitabilul s-a produs. Un echipaj de politie LOCALA ( Avea inscriptionat POLITIA pe masina , nici macar politia locala sau rutiera) , ne-a oprit , ne-a dat jos din masina , actele la control , ne-a dus la sectie spunandu-ne ca urmeaza sa ni se intocmeasca dosare penale , am dat declaratii , in care s a specificat ca iubita mea nu are permis pentru nici o categorie. Intrebarea mea este urmatoarea:

Politistul , mi-a spus ca ni se vor deschide dosare penale , care se vor lasa cu amenda.
La ce sa ma astept? Condamnare? Atat eu cat si ea? Care este suma minima care se poate da ca amenda in instanta pentru asa ceva?

Ce ar trebui eu sa fac in continuare? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Initiatorul a scris ca pe masina era inscriptionat Politia, deci erau politia nationala (nu stie daca erau rutieri sau cei de ordine publica, dar asta chiar nu mai conteaza). Din eroare i-a numit politia locala, insa pe masinile celor de la politia locala scrie clar politia locala... Personal cred ca erau cei de la sectie, adica politia adevarata, nu gardienii publici rebotezati politia locala, adica au tot dreptul sa cerceteze aceasta speta.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
DinuX, utilizator
Nu este vorba de cercetare, ci de constatarea unei infractiuni flagrante pe care si politia locala o poate face, am indicat textele de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident si conducere fara permis Vasilel Neculae Vasilel Neculae Un prieten de 17 ani a condus fara permis cu proprietaru masinii de 18 ani care nici el nu are permis dar are orasul pe 20 martie , soferu a scapat masina de ... (vezi toată discuția)
Ce risc dacă am dosar penal clasat cu permisul reținut dacă sunt prins cu dovada expirată? MrSarakuz MrSarakuz Am un dosar penal pentru autovătămare ce a fost clasat. În curând îmi expiră dovada înlocuitoare a permisului de conducere. Nu am timp să merg să ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui autovehicul unei persoane majore fara permis de conducere sorinaa1 sorinaa1 Buna ziua. Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati Pe data de 04/09/2016 am lasat pe cineva sa imi conduca masina cca 50 m pe un drum de tara, ne-asfaltat ... (vezi toată discuția)