Încredințarea autovehiculului unei persoane cunoscute, fără permis: la ce să mă aștept dacă mi-am lăsat prietena să conducă mașina 5-10 minute prin parcare și am fost prinși de Poliția locală?
Buna ziua. Ma flu in urmatoarea situatie: Duminica seara , 7 oct. , ma aflam in parcarea metro berceni impreuna cu iubita mea care urmeaza sa inceapa scoala de soferi, si pe care am lasat-o sa conduca masina timp de 5-10 minute prin parcare. Semnalizari , 2-3 parcari , si mersi normal. La un moment dat , am vazut un paznic ca suna pe cineva (m-am gandit ca poate suna la politie insa nu am dat importanta) si evident , inevitabilul s-a produs. Un echipaj de politie LOCALA ( Avea inscriptionat POLITIA pe masina , nici macar politia locala sau rutiera) , ne-a oprit , ne-a dat jos din masina , actele la control , ne-a dus la sectie spunandu-ne ca urmeaza sa ni se intocmeasca dosare penale , am dat declaratii , in care s a specificat ca iubita mea nu are permis pentru nici o categorie. Intrebarea mea este urmatoarea:
Politistul , mi-a spus ca ni se vor deschide dosare penale , care se vor lasa cu amenda.
La ce sa ma astept? Condamnare? Atat eu cat si ea? Care este suma minima care se poate da ca amenda in instanta pentru asa ceva?
Initiatorul a scris ca pe masina era inscriptionat Politia, deci erau politia nationala (nu stie daca erau rutieri sau cei de ordine publica, dar asta chiar nu mai conteaza). Din eroare i-a numit politia locala, insa pe masinile celor de la politia locala scrie clar politia locala... Personal cred ca erau cei de la sectie, adica politia adevarata, nu gardienii publici rebotezati politia locala, adica au tot dreptul sa cerceteze aceasta speta.