Buna ziua.
Daca in cadrul firmei exista Serviciul intern de prevenire si protectie si in cadrul acestui serviciu este angajata o singura persoana, aceasta nu are totodata si calitatea de Sef al serviciului respectiv? Mentionez ca acest serviciu se afla in subordinea Directorului general.
Va multumesc.
Exista CSSM (al carui secretar sunt). Exista SEPP de doi ani si jumatate.
Acum patru ani am fost angajat si numit prin decizie lucrator desemnat in cadrul SIPP care astfel, la acel moment, era format din doua persoane: seful SIPP si eu-lucrator desemnat. Acum doi ani si jumatate seful SIPP s-a pensionat si conducerea a apelat si la SEPP, al carui sef este fostul sef SIPP. Astfel, de doi ani si jumatate SIPP este format doar din persoana mea.
Reamintesc ca tot de doi ani si jumatate indeplinesc cerintele art.50 din HG nr. 1425/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Din ce inteleg eu, angajatorul, patronul, nu vrea sa va schimbe functia ( salariu mai mare...) si considera ca este mai avantajos contractul cu SEPP...
Baza legala ar fi...
ART. 19
(1) În cazul întreprinderilor şi/sau unităților care au peste 250 de lucrători, angajatorul trebuie să organizeze unul sau mai multe servicii interne de prevenire şi protecție.
(2) În cazul în care serviciile interne de prevenire şi protecție nu au capacitățile şi aptitudinile necesare pentru efectuarea tuturor activităților de prevenire şi protecție prevăzute la art. 15. angajatorul trebuie să apeleze la unul sau mai multe servicii externe pentru acele activități de prevenire şi protecție pe care nu le poate desfăşura cu personalul propriu.
... din HG 1425/2006, cu modificarile si completarila ulterioare.
Ca o parere personala... a fost sfatuit destul de bine de vechiul sef al SIPP...( aventaje materiale de fiecare parte...)
Asa este. Totusi, SIPP (adica eu) are capacitatea si aptitudinile necesare pentru efectuarea tuturor activitatilor de prevenire si protectie. Angajatorul nu poate dovedi ca nu este asa.
Intrebarea mea referitoare la schimbarea functiei este indreptatita, dorind sa particip si eu la aceste avantaje materiale, tinand cont ca de fapt raspunderea, in proportia cea mai mare (chiar daca angajatorul nu este exonerat), este a mea, avand CIM si fisa postului specifica acestor activitati.
Raspunderile sunt cam aceleasi si daca ati fi sef serviciu si daca nu sunteti... Puteti incerca o discutie cu el pe aceasta tema, daca nu ati facut.o deja..., puteti sesiza ITM de asta ( ca nu vrea sa organizeze SIPP in mod adecvat...) dar presimt ca vor incepe problemele... in sensul ca el, patronul, e multumit asa si nu vrea sa scoata altii banii din buzunar ( diferenta la salariul dvs. si, eventual, angajarea unui nou LD...) si dvs. vreti mai multi banii la salariu...
Acum dvs. decideti cum procedati sa fie ''liniste' in firma sau sa creati " un scandal" cu asta...
Din ce observ, nu prea e foarte dornic sa scoata alti banii din buzunar...
Neclaritati ssm
razvanoo7
Buna ziua!
Conducerea companiei doreste infiintarea SIPP si vor ca eu sa coordonez acest serviciu, mentionez ca pana acum au beneficiat de serviciile unui ... (vezi toată discuția)
Ssm
LIA1992
BUNA ZIUA!
Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore.
As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)