avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Serviciu intern cu un singur angajat
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Serviciu intern cu un singur angajat

Buna ziua.
Daca in cadrul firmei exista Serviciul intern de prevenire si protectie si in cadrul acestui serviciu este angajata o singura persoana, aceasta nu are totodata si calitatea de Sef al serviciului respectiv? Mentionez ca acest serviciu se afla in subordinea Directorului general.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:09, 13 Octombrie 2018
Nu am afirmat ca procedeaza corect angajatorul ci ca banuiesc ca asa a fost sfatuit de conducatorul SEPP si, ca baza legala, am banuit ca a incercat sa forteze... prevederile din alin.2... Acum sincer, credeti ca domnul accepta numirea de Sef al SIPP fara o crestere a salariului? Eu nu cred, cu toate ca atributiile sunt cam aceleas, doar ca un LD cu 80 de ore nu poate face ce poate un LD ce are cursul de 180 de ore, mai multa experienta si trebuie s supervizeze activitatea celor cu 80 de h. pe acelas salariu...Acum eu cred ca in acesti doi ani si jumatate cred ca au trecut macar odata pe la ei insp. de la ITM, acum, cum au decurs aceste controale...dumnealor stiu...
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator
@Ionut.ion
Un SEPP nu poate "sfatui" un angajator sa procedeze cu incalcarea legii.
Nu exista atributii "cam aceleasi". Lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie, respectiv seful SIPP si membrii SIPP au fisa de post proprie in care se specifica in clar ce trebuie sa faca cu respectarea prevederilor din art.15 la HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Legea ssm, NM emise, cerintele minime de securitate si sanatate, standardele in domeniu ssm nu se interpreteaza, se aplica intocmai. Parerile si banuielile personale, nuantele nu isi au locul cand se pune in discutie aplicarea unei prevederi din domeniul ssm.
In privinta salariului, angajatorul are o singura obligatie - sa nu negocieze sub valoarea salariului minim pe economie. In sectorul privat, negocierea salariului este des practicata dupa criterii stabilite de angajator impreuna cu sindicatele sau reprezentantii lucratorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati ssm razvanoo7 razvanoo7 Buna ziua! Conducerea companiei doreste infiintarea SIPP si vor ca eu sa coordonez acest serviciu, mentionez ca pana acum au beneficiat de serviciile unui ... (vezi toată discuția)
Ssm LIA1992 LIA1992 BUNA ZIUA! Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore. As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)
Specialist ssm si mediu lory_chiriac lory_chiriac Buna ziua. Am incadrat un salariat ca Specialist SSM conform cod COR, cod 226302 insa in fisa postului i-am pus si atributii pe partea de Mediu. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)