avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă H1N1
Discuție deschisă în Discuţia la modă

H1N1

Gripa porcina este o exagerare - concluzioneaza CBS News din SUA . Cele mai recente date WHO sustin , ca in intreaga lume exista 415 mii de imbolnaviri datorita virusului H1N1 , din care 4.999 de persoane au decedat . CBS News sustine , cei care au fost diagnostizati cu aceasta imbolnavire cu mare probabilitate nu s-au imbolnavit cu "noua gripa" .Specialistii intevievati declara ca imbolnavirea acestor persoane nu se datoreaza noului virus , ci unei boli obisnuite .
Cel mai recent răspuns: Pixelut , utilizator 00:27, 6 Ianuarie 2010
Ehe........dar nu stiti ultima,am auzit la televizor,am citit in ziare ca virusul asta face prapad in lume...........atunci daca e asa de ce la persoanele care au trecut de varsta de 65 ani nu este necesara vaccinarea?ori nu este atat de grav precum se spune ori cei trecuti de 65 ani pot muri linistiti......din doua una.
Una din doua . Sau a treia ? Fiind cunoscut , ca - de regula - imunitatea celor trecuti de o anumita varsta , sa zicem 65 de ani , este mai redusa , mai ranibila . In cazul , in care ar fi aceste persoane vaccinate mai mult ca sigur ar creste semnificativ mortalitatea lor . In acest fel ar iesi cu concludenta la iveala nocivitatea mare a vaccinelor .
Din ce in ce mai multi specialisti sustin , ca fenomenul H1N1 este doar un fel de "tip virotic" . Cazuri similare au avut loc si in trecut , iar vaccinele , ca si acuma , au produs mai multe necazuri decat efecte scontate .
Sperietura cea mai mare a aparut atunci , cand gripa porcina fost asemanata cu gripa spaniola din anul 1918 . Inca in anul 2008 National Institute of Allergy and Infectious Diseanses a stabilt ca cei peste 20 de milioane victime ale epidemiei din anul 1918 NU a fost din cauza gripei sau vreunui virus de aceasta natura , ci din cauza unei infectii pulmonare produse de niste bacterii extrem de agresive .
Canadianul William Endgahl pe site-ul Global Reserch a stabilit , problema vaccinului H1N1 este , ca nici WHO si nici US Government`s Center for Diseases Control (CDC) nu au reusit sa izoleze , nici sa fotografieze cu ajutorul unui microscop eletronic virusul "A" a gripei H1N1 .Totusi , dintrodata a aparut virul fotografiat .
Dr.Stefan Lanka, virusolog german a declarat , in legatura cu aceasta fotografiere , ca in mod repetat , in scris , a solicitat din partea CDC -ului sa nominalizeze specialistul , care a fotografiat virusul , precum sa-i comunice documentatia stiintifica despre natura si caracteristicile acestuia . Niciodata nu a primit raspuns , ajungand la concluzia , ca CDC nu poate sa comunice provenienta fotografiei , in care caz nu poate fi decat o simpla falsificare , precizand , ca organismele care apar de fotografie nu au existat niciodata , si pot fi produse doar prin manipulare technica speciala .
WHO precum CDC cunosc , ca TBC pulmonar este o problema mult mai grava , numai in anul 2007 au decedat 1,8 milione de oameni in aceasta boala . Profesorul Hans Rosling , dovedeste , ca in primele 13 zile , perioada in care WHO a inceput sa culeaga date despre gripa porcina , intre 24 aprilie 2009 si 6 mai 2009 au murit numai 31 de persoane in gripa porcina , in care perioada TBC pulmonar a avut 63.000 victime . In anul 2000 a aparut un studiu semnat de Talbot si Moore , care a documentat , ca emigrantii mexicani in SUA in mare numar sufera de TBC pulmonar . Asa numita "gripa porcina " prima data a fost semnalata in Mexic .
Desigur lupta impotriva TBC pulmonar nu produce profit rapid de anvergura celui produs de vaccinele gripei porcine .
Din câte constat eu nici nu mai este gripă porcină în România... din ce se vede la teve. Evident e un subiect puţin interesant având în vedere bunătatea de alegeri şi scenariile posibile privind viitorul ţării. Probabil peste vreo 2 săptămâni şi alegerea unui nou ministru al sănătăţii ne vom confrunta cu un nou boom de îmbolnăviri cu gripă nouă!
Wow, ce turnura:

"Directiile de Sanatate au primit un ordin al ministrului Sanatatii care le interzice sa comunice date despre cazurile de gripa noua inainte ca ministerul sa anunte bilantul national,sugerand totdata ca fiecare DSP sa isi desemneze un purtator de cuvant, singurul in masura sa ofere informatii presei.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, au fost stabiliti patru comunicatori la nivel national, printre care dr. Adriana Pistol, Gelza Molnar si Alexandru Rafila. Masura, spune ministerul, nu este menita sa limiteze accesul public la informatiile privind gripa porcina, ci sa calmeze lucrurile si panica privind noul virus.

Dupa ora 12:00, cand este comunicat bilantul national al imbolnavirilor, fiecare purtator de cuvant de la DSP-urile din tara vor putea oferi, daca se impune, detalii suplimentare de la cazurile inregistrate in fiecare judet."

Daca ati urmarit stirile TV, ati putut observa ca s-a interzis comunicarea datelor de identitate a persoanelor decedate, dupa al doilea deces asa-zis provocat de A/H1N1 (si in acest caz, un pacient cu boli cronice asociate:diabet, obezitate, hipertensiune arteriala).
Cu alte cuvinte, nu numai ca nu puteti solicita o confirmare a diagnosticului la un alt centru de epidemiologie, ci nici macar nu mai puteti verifica veridicitatea informatiei...

Daca aveti curiozitatea, acestea sunt cele doua acte normative care reglementeaza profilaxia si strategia in cazul "pandemiei" A/H1N1. Acte normative in care se reitereaza sintagma "este de presupus", "prioritizare a vaccinarii grupurilor de persoane listate - indicatii UE", "favorizarea modificarilor comportamentale ale populatiei si promovarea adaptarii la logica actuala de gestionare a resurselor, de multe ori limitate;", etc:

Hotararea Guvernului nr. 826 din 22 iulie 2009 pentru aprobarea Planului-cadru intersectorial gradual pentru combaterea efectelor pandemiei cu virusul A/H1N1
Publicat in Monitorul Oficial 615 din 11 septembrie 2009 (M. Of. 615/2009)

Ministerul Administratiei si Internelor
Ordinul 267 din 9 noiembrie 2009 privind punerea in aplicare a prevederilor Planului-cadru intersectorial gradual pentru combaterea efectelor pandemiei cu virusul A/H1N1
Publicat in Monitorul Oficial 773 din 12 noiembrie 2009 (M. Of. 773/2009)



Alte discuții în legătură

Gripa porcina, intre interese financiare si soriciul obrazului... alex9ys alex9ys Doamnelor si Domnilor, prezenti pe acest forum... Cu plecaciune va rog de iertare pentru indrazneala de a posta o intrebare, care a capatat o consistenta ... (vezi toată discuția)
Gripa noua h1n1 si vaccinarea freeanifer freeanifer Buna ziua, O data cu inmultirea cazurilor de gripa @noua@ , si chiar decese as vrea sa stiu daca sunteti dispusi sa va vaccinati impotriva ei. Este o ... (vezi toată discuția)
Vaccinarea fortata este legala? Pinkmammy Pinkmammy Se aud atatea despre vaccinarea obligatorie impotriva gripei porcine. Este legala vaccinarea fortata cu un vaccin netestat suficient pe termen lung? Cum ne ... (vezi toată discuția)