avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă H1N1
Discuție deschisă în Discuţia la modă

H1N1

Gripa porcina este o exagerare - concluzioneaza CBS News din SUA . Cele mai recente date WHO sustin , ca in intreaga lume exista 415 mii de imbolnaviri datorita virusului H1N1 , din care 4.999 de persoane au decedat . CBS News sustine , cei care au fost diagnostizati cu aceasta imbolnavire cu mare probabilitate nu s-au imbolnavit cu "noua gripa" .Specialistii intevievati declara ca imbolnavirea acestor persoane nu se datoreaza noului virus , ci unei boli obisnuite .
Cel mai recent răspuns: Pixelut , utilizator 00:27, 6 Ianuarie 2010
gripa noua exista, doar ca este mult mai blanda ca si manifestari decat gripa sezoniera.Ideea este una singura:NU VA VACCINATI!!!! Cei cu sistem imunitar solid, o duc pe picioare fara sa isi dea seama.
Tarile din Consiliul Europei vor intreprinde o ancheta cu privire la legatura dintre gripa porcina globala si companiile producatoare de medicamente , in special privitor la influenta maxima asupra WHO a industriei farmaceurice . Dr. Wolfgang Wodarg , presedintele comitetului de sanatate din cadrul Consiliului Europei a caracterizat campania WHO in legatura cu gripa porcina , ca ar fi cea mai mare scandal al secolului .
Ieri a incetat din viata actorul Toni Tecuceanu, unul din cele mai indragite personaje ale Cronicii Carcotasilor. Cauza mortii a fost un raspuns anormal a sistemului imunitar, asa numita furtuna citokinica. In anumite cazuri H1N1 poate determina o reactie violenta a celulelor care asigura apararea organismului. Aglomerarea de celule blocheaza schimbul de oxigen din plamani, pacientul necesitand ventilatie mecanica. In final organismul cedeaza, inundat de propriul sistem imunitar. Anomalia afecteaza in special tineri, a caror sistem imunitar este sanatos, in timp ce persoanele in varsta, cu sistem imunitar slabit, reusesc sa scape.

Furtuna citokinica este responsabila de dezastrul gripei spaniole din 1918, virusul suferind o mutatie periculoasa numita D225G.

D225G a aparut sporadic si in pandemia actuala, in Mexic, Ucraina si Suedia. Spre deosebire de tulpina obisnuita, care se localizeaza in gat - de unde se poate colecta cu un betisor cu vata - tulpina D225G se localizeaza in plaman. Analiza este una genetica, extrem de costisitoare si laborioasa. Se pare ca D225G si-a dezvoltat o gena rezistenta la Tamiflu, ceea ce face ca principala arma de lupta sa devina inutila in cazul raspandirii tulpinei D225G. Inutil de spus ca vaccinul actual e obtinut din tulpina obisnuita si nu din cea mutanta, insemnand ca in fata raspandirii unei pandemii de D225G nu exista practic nici un mijloc de aparare.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
Pixelut, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gripa porcina, intre interese financiare si soriciul obrazului... alex9ys alex9ys Doamnelor si Domnilor, prezenti pe acest forum... Cu plecaciune va rog de iertare pentru indrazneala de a posta o intrebare, care a capatat o consistenta ... (vezi toată discuția)
Gripa noua h1n1 si vaccinarea freeanifer freeanifer Buna ziua, O data cu inmultirea cazurilor de gripa @noua@ , si chiar decese as vrea sa stiu daca sunteti dispusi sa va vaccinati impotriva ei. Este o ... (vezi toată discuția)
Vaccinarea fortata este legala? Pinkmammy Pinkmammy Se aud atatea despre vaccinarea obligatorie impotriva gripei porcine. Este legala vaccinarea fortata cu un vaccin netestat suficient pe termen lung? Cum ne ... (vezi toată discuția)