avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie administrator/presedinte asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie administrator/presedinte asociatie locatari

In urma reclamatiei impotriva administratorului si a presedintelui unei asociatii de proprietari (pentru fapte din luna iunie 2018) s-a aplicat avertisment. Conform Legii nr. 230/2007 exista posibilitatea de a aplica avertisment, chiar daca nu este intre sanctiunile enumerate explicit de lege?

In cat timp de la savarsirea faptei reclamate se poate intocmi procesul verbal de contraventie?

Reclamatia a fost facuta la primarie.

Dupa aplicarea avertismentului, daca se constata faptul ca nu au fost respectate indrumarile din avertisment, se poate intocmi procesul verbal de contraventie - pentru aplicarea amenzii - in termen de sase luni?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
puimicc, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:32, 13 Octombrie 2018
Asociatie de proprietari, ma scuzati.
1-Ati invocat disp L nr 230/2007
Aceasta lege a fost abrogata,de la 28.09.2018 intrand in vigoare disp L nr 196/2018
2-Daca asociatia de proprietari nu respecta termenul impus de serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari,,serviciul mentionat detine autoritatea si competenta ,ca la decaderea termenului si constatarea nerespectarii obligatiilor impuse -sa aplice sanctiune celor vinovati
Conform art. 56 din Legea nr. 230/2007 (abrogata prin legea 196/2018):

„Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează după cum urmează:
a) faptele prevăzute la lit. a), b), c) şi g) se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 3.000 lei;
b) fapta prevăzută la lit. d), cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei;
c) faptele prevăzute la lit. e) şi f), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei.”

Conform art.7 din O.G. nr. 2/2001, avertismentul se poate aplica şi în cazul în care actul normativ de stabilire şi sancţionare a contravenţiei nu prevede această sancţiune.


Iar conform art13, alin 1:

„ART. 13*)
(1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.”


In consecinta, dupa aplicarea avertismentului in temeiul art. 7 din O.G. nr. 2/2001, inainte de expirarea termenului de 6 luni prevazut de art. 13 din O.G. nr. 2/2001, daca reprezentantii primariei constata faptul ca nu au fost respectate indrumarile din avertisment, pot aplica amenda?



Avertismentul a fost aplicat in luna iulie 2018.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
puimicc, utilizator
Trebuie sa constientizati ca serviciul din primarie pentru a ajunge sa aplice un avertisment ,initial a fost sesizat de catre un proprietar
Serviciul din primarie nu are niciun interes sa aplice sanctiuni-daca nu este obligat de vreuna din siituatiile sesizate de catre locatari
Daca,in termenul impus ,serviciul din primarie constata ca nu au fost respectate si nu au fost aplicate masurile impuse la aplicarea avertismentului vor aplica sanctiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda poparlan poparlan poate comitetul executiv sa amendeze un locatar care umbla mereu la camerele de supraveghere montate legal? persoana a fost avertizata de politie care a venit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog frumos, cine ar putea sa îmi răspundă la ... patrascu92 patrascu92 Bună ziua, Va rog frumos, cine ar putea sa îmi răspundă la următoarea întrebare? Ce sancțiuni/penalități se aplica la nerespectarea alineatului de ... (vezi toată discuția)
Amenzile aplicate conform legii nr. 196/2018, art. 102, se aplică și în cazul în care se încalcă doar un singur articol sau o literă din articolele 56-58 din aceeași lege ? flory_mr flory_mr PRIMĂRIILE SUNT OBLIGATE SĂ DEA AMENZI PREȘEDINTELUI ȘI MEMBRILOR COMITETULUI EXECUTIV AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI DACĂ ACEȘTIA ÎȘI ÎNCALCĂ ... (vezi toată discuția)