avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Va rog frumos, cine ar putea sa îmi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Va rog frumos, cine ar putea sa îmi răspundă la ...

Bună ziua,
Va rog frumos, cine ar putea sa îmi răspundă la următoarea întrebare?
Ce sancțiuni/penalități se aplica la nerespectarea alineatului de mai jos din legea 196/2018?
Art. 33 (6) ...noului proprietar îi revine obligația să prezinte președintelui asociației de proprietari, în termen de 10 zile lucrătoare de la efectuarea transferului dreptului de proprietate, informațiile necesare, conform actelor de proprietate, în vederea calculului cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari pentru respectiva locuință sau pentru spațiile cu altă destinație decât aceea de locuință, și datele de contact ale proprietarului.
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: patrascu92 , utilizator 17:17, 7 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici una, prevăzută în legea 196 /2018.
patrascu92@
Cred ca se incadreaza la Art. 102, (1), b) iar referitor la sanctiuni conform Art. 102, (2), b), cu amenda de la 200 la 1000 lei iar constatarea contraventiei se face conform Art. 102, (4), b) de către primari sau de împuterniciții acestora sau de către Poliția Locală în cazul faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a) - e), i) - m) și o) - s).
Insa, tot la Art. 102, (5), mai este precizat si ca: În cazul în care contravenientul se află la prima încălcare a obligației legale, organul constatator poate să aplice sancțiunea avertismentului, conform prevederilor legale în vigoare,
numai în cazul faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a), b), j) sau s).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se încadrează, nu modifica nimeni suprafață utila.

Va mulțumesc pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzile aplicate conform legii nr. 196/2018, art. 102, se aplică și în cazul în care se încalcă doar un singur articol sau o literă din articolele 56-58 din aceeași lege ? flory_mr flory_mr PRIMĂRIILE SUNT OBLIGATE SĂ DEA AMENZI PREȘEDINTELUI ȘI MEMBRILOR COMITETULUI EXECUTIV AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI DACĂ ACEȘTIA ÎȘI ÎNCALCĂ ... (vezi toată discuția)
Reclamatie administrator/presedinte asociatie locatari puimicc puimicc In urma reclamatiei impotriva administratorului si a presedintelui unei asociatii de proprietari (pentru fapte din luna iunie 2018) s-a aplicat avertisment. ... (vezi toată discuția)
Un locatar a construit o ușă despărțitoare la parterul blocului ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica Un locatar a construit o ușă despărțitoare la parterul blocului încă de când în bloc toți locatarii erau chiriași și formau o asociație de ... (vezi toată discuția)