Buna seara.In decursul zilei de 12 10 2018,am primit o amendă rutieră de aprox 145 ron.Contraventia se refera la faptul că eu,în orașul Cazanesti ,Ialomița,nu aveam farurile aprinse,ora fiind aprox 16.30.Am plătit aceasta amendă mizerabilă,dar doresc sa contest acest lucru.Agentul resp era cel putin analfabet-eu personal nu inteleg nimic din ce a scris in acel proces verbal.Doresc ,sa mi se spuna care ar fi costurile acestei contestari a convenției,si ce șanse de castig am.Multumes pentru răspunsuri.
Ma gandeam ca cei care locuiesc in judet si nu se deplaseaza inafara localitatii nu ar plati rovinieta.
A fost mediatizat cazul Maracineni, cand cei din localitate nu vroiau sa plateasca rovinieta pentru ca dupa ce traversau podul lui Base intrau imediat in Buzau.
Comparatia cu rovigneta nu o vad relevanta. Daca agentul constatator avea dreptul de a constata contraventia, atunci sansele sunt mici. Filmarea nu are mare relevanta si sunt sanse mici sa fie vizionata de complet.
M-a ingrijorat argumentul ca in localitate nu era semn de DN... poate ar trebui sa cunoastem mai bine legislatia rutiera. In localitate sunt borne care anunta distantele, localitatea si tipul de drum pe care circuli. Exista si in Cazanesti.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Folosirea pe drumurile nationale DN a luminilor de intilnire nu este obligatorie ziua, am mai precizat (doar pe drumurile nationale europene, care au limita de viteza 100 km/h). Toate bornele kilometrice au semnul de DN, in Cazanesti e 2A. Nu se simbolizeaza ca e drum european. Acesta e doar un indicator si nu e prezent in localitati. Totodata o navigare teren cu Google Maps ne arata pe unele garduri in dreptul caselor numarul de casa, semn ca e o numerotare conform unei arondari pe o strada din localitate. Tot GM ne spune ca strada se cheama "Soseaua Bucuresti". M-am dus la unul dintre capetele Cazanestiului, alaturi de indicatorul de intrare in localitate este indicata doar limita de viteza, la celalalt de iesire e pus aditional si E60. Politistul local nu are atributii in a constata si sanctiona o astfel de contraventie:
Art. 7 (legea 155/2010) h) constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis