avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la incasare

O societate comerciala are facturi emise pentru prestari servicii ,pentru avansuri si pentru vanzare imobilizare corporala ,cumulate depasind pragul pana la care poate aplica sistem tva la incasare.In cifra de afaceri calculata pentru tva la incasare intra si avansurile si veniturile din activele cedate?
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:49, 15 Octombrie 2018
Conform Cod Fiscal:

ART. 282 - Exigibilitatea pentru livrări de bunuri și prestări de servicii

... Cifra de afaceri pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei este constituită din valoarea totală a livrărilor de bunuri și a prestărilor de servicii taxabile și/sau scutite de TVA, precum și a operațiunilor rezultate din activități economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, conform art. 275 și 278, realizate în cursul anului calendaristic;


Norme:
(4) La determinarea cifrei de afaceri care servește drept referință pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei, prevăzută la art. 282 alin. (3) lit. a) din Codul fiscal, se au în vedere baza de impozitare înscrisă pe rândurile din decontul de taxă prevăzut la art. 323 din Codul fiscal corespunzătoare operațiunilor taxabile și/sau scutite de TVA conform art. 292, 294, 295 și 296 din Codul fiscal, operațiunilor rezultate din activități economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate conform prevederilor art. 275 și 278 din Codul fiscal, precum și rândurile de regularizări aferente. Nu sunt luate în calcul sumele înscrise în rândurile din decont aferente unor câmpuri de date informative cum sunt facturile emise după inspecția fiscală, informații privind TVA neexigibilă sau nedeductibilă. În cazul persoanelor impozabile care au aplicat regimul de scutire prevăzut la art. 310 din Codul fiscal și care se înregistrează în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal, precum și în cazul persoanelor impozabile a căror înregistrare în scopuri de TVA este anulată din oficiu de către organele fiscale competente conform art. 316 alin. (11) lit. a) - e) și h) din Codul fiscal și ulterior sunt înregistrate conform art. 316 alin. (12) din Codul fiscal, nu sunt luate în calculul cifrei de afaceri livrările de bunuri/prestările de servicii realizate în perioada în care persoana impozabilă nu a avut un cod de înregistrare în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal.

Deci luati rd precizate mai sus din decont si vedeti daca depasiti plafonul.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare 2023 suciugeorgeta suciugeorgeta De cand s-a modificat plafonul de la TVA la incasare la 4.500.000 lei s-a modificat si modul de calcul al acestuia, se pare. Inainte, pentru iesirea din ... (vezi toată discuția)
Calculul cifrei de afaceri in 2022 valentinaanghel valentinaanghel Am urmatoarea intrebare: la calculul cifrei de afaceri an 2022 pentru determinarea perioadei fiscale TVA se aduna si sumele din facturile aferente anului 2021 ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri roxu69 roxu69 Contul 7582 intra in cifra de afaceri pentru plafonul de tva? (vezi toată discuția)