avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Calculul cifrei de afaceri in 2022
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Calculul cifrei de afaceri in 2022

Am urmatoarea intrebare: la calculul cifrei de afaceri an 2022 pentru determinarea perioadei fiscale TVA se aduna si sumele din facturile aferente anului 2021 incasate in anul 2022, asa cum sunt declarate in docontul de TVA? Societatea este cu TVA la incasare.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 15:04, 20 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspuns DA
Norme CF art 322
" La determinarea cifrei de afaceri prevăzute la art. 322 alin. (2) din Codul fiscal se are în vedere baza de impozitare înscrisă pe rândurile din decontul de taxă prevăzut la art. 323 din Codul fiscal corespunzătoare livrărilor de bunuri/prestărilor de servicii taxabile și/sau scutite cu drept de deducere și/sau a livrărilor de bunuri/prestărilor de servicii pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, conform prevederilor art. 275 și 278 din Codul fiscal, dar care dau drept de deducere conform art. 297 alin. (4) lit. b) din Codul fiscal, precum și rândurile de regularizări aferente. Nu sunt luate în calcul sumele înscrise în rândurile din decont aferente unor câmpuri de date informative cum sunt facturile emise după inspecția fiscală sau informații privind TVA neexigibilă."

V-am raspuns si pe Tax Advisors :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare tatiana1 tatiana1 O societate comerciala are facturi emise pentru prestari servicii ,pentru avansuri si pentru vanzare imobilizare corporala ,cumulate depasind pragul pana la ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare 2023 suciugeorgeta suciugeorgeta De cand s-a modificat plafonul de la TVA la incasare la 4.500.000 lei s-a modificat si modul de calcul al acestuia, se pare. Inainte, pentru iesirea din ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri roxu69 roxu69 Contul 7582 intra in cifra de afaceri pentru plafonul de tva? (vezi toată discuția)