avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la DGASPC. Pot cere schimbarea domiciliului minorului și program de vizită pentru mamă, dacă se dovedește că e întemeiată?

Buna ziua!Am facut o plangere pt abuz emotional la Protectia Copilului si astept raspuns,iar daca se dovedeste ca mama il abuzeaza emotional,pot cere schimbare de domiciliu si program de vizitare mamei?Mentionez ca avem custodie comuna,am program de vizitare,dar copilul sta in programul ei la parintii mei!!!in 90%din timp e la ai mei!Daca se dovedeste abuzul emotional,am sanse sa schimb domiciliul?multumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:50, 4 Decembrie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la un avocat, caci mi se pare ca aveti un alt temei mai important sa schimbati locuinta copilului, anume faptul ca el locuieste in fapt in alta parte. Conteaza tot, fiecare detaliu, de cand, unde face scoala, cine il duce, cine il aduce etc.
In paralel, puteti cere o evaluare a copilului, sa il ajute cumva un psiholog sa inteleaga ce se intampla? Cati ani are?
Copilul are 8 ani...face 9 in 24 ianuarie 2019!Am discutat cu un avocat,dar m-a sfatuit sa astept finalizarea plangerii la Protectia copilului!Apoi sa pornesc actiunea in instanta!Din 2016 noiembrie cand s-a stabilit programul de vizitare n-a stat NICI UN WEEKEND cu el!!!Plus ca in 80-90 % din cazuri sta la parintii mei!Toata vara a fost la mine si la ai mei,desi am doar luna iulie in acte!In concedii cu noi,dar cand vrea sa-si verse frustrarile ii interzice sa vina la noi,desi e la parintii mei!Acum a fost internat in spital si a stat mama mea cu el!!!Pe mine nu m-a lasat,motivand ca nu vrea!!!de asta am si pornit aceasta actiune!El are nevoie de noi,noi de el!Orice sfat conteaza!Multumesc pt. fiecare raspuns!
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti de ce sa asteptati raspunsul de la DGASPC. Faceti dovada ca in fapt copilul locuieste mai mult la dvs si la parintii dvs si cereti domiciliul copilului la dvs si pensie de la mama.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti de ce sa asteptati raspunsul de la DGASPC. Aceea e o institutie corupta, incompetenta si mancatoare de bani. Faceti dovada ca in fapt copilul locuieste mai mult la dvs si la parintii dvs si cereti domiciliul copilului la dvs si pensie de la mama.

Pe langa ce v-a spus doamna PS va sfatuiesc sa schimbati avocatul.
Incercati intai un acord de mediere , poate rezolvati asa cu fosta partenera apoi actiune in instanta de urgenta.
Ok.Multumesc frumos de raspuns si sfaturi!
PS:a primit azi o instiintare de la Protectia Copilului si deja i-a sunat pe ai mei sa le spuna ca de-acum se ocupa ea de copil!!!

Alte discuții în legătură

Ancheta de la protectia copilului influentata de mama costache17 costache17 Buna ziua, sunt divortat ,am un baietel de 6 ani, custodie comuna cu domiciliul baiatului la mama lu. Pe scurt, eu ma ocup in mare parte de copil, nu am ... (vezi toată discuția)
Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Vizita minor in custodie comuna elena84 elena84 Buna ziua, In urma unui divort la notar, custodia copilului s-a stabilit a fi comuna, cu program de vizita si vacante pt tata, domiciliul fiind la mama.In cca ... (vezi toată discuția)