avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 cesiune parti sociale, recodificare, schimbare sediu
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

cesiune parti sociale, recodificare, schimbare sediu

as vrea un sfat in legatura cu urmatoarea situatie; am o cesiune firma, se schimba doar actionariatul, sediul si as vrea sa fac si recodificarea ob de activitate . vreau sa stiu ce trebuie sa cuprinda hotararea AGA si actul aditional, unde trebuie sa specific ca se face si recodificarea(in hotarare sau actul aditional) si de asemenea unde trebuie sa pun contorul de cuvinte.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR , Avocat 17:46, 22 Noiembrie 2009
La registru comertului sau pe net la ORNC gasiti formularul cerere pentru recodificare,o complectati si o depuneti impreuna cu certificatul de inmatriculare original, in termen de 3 zile vi se elibereaza noul certificat de inmatriculare si certificatul constatator cu noile coduri . Pe urma se face hotararea care trebuie sa cuprinda : datele de identificare a asociatilor,(asociatului) datele firmei care hotarasc: art.1 - cesionarea partilor sociale catre cine , art.2- revocarea administratorului cu denumirea celui nou , art.3 -noua structura a actionariatului ,art.4 - radiere sediului si a pct.lucru (daca au) art.5 - noul sediu social cu adresa.
Acestei hotarari ii face-ti contorul de cuvinte (pe calculator se face dupa ce e terminata hotararea de redactat). Printati si contorul de cuvinte care este de altfel anexa la hotarare. Dosarul care trebuie sa-l depuneti la registru trebuie sa contina
- CERTIFICAT INMATRICULARE (cel nou primit)
- CERERE DE MENTIUNI ( formularul il gasiti pe net sau registru)
- HOTARAREA + ANEXA(contor cuvinte) -semnata,stampilata
- CONTRACTUL DE CESIUNE
- DECLARATE NOTARIALA (noul administrator - cazier + acept administrator)
- SPECIMEN SEMNATURA (noul administrator)
- CONTRACT SPATIU (inchiriere,comodat etc.pt sediu)
- COPIE CONTRACT PROPRIETAR + SCHITA CASA
- ACORD ASOCIATIE LOCATARI (daca e la bloc- formular e pe net sau la registru)
- COPIE ACTE IDENTITATE A NOILOR ASOCIATIA
- ACT CONSTITUTIV ACTUALIZAT ( actul noilor asociati)
Acesta ar fi dosarul care il depuneti la registru si in termen de 5 zile trebuie sa ridicati CERTIFICATUL DE MENTIUNI.
Taxe registru pentru un asa dosar e in jur de 700-1000 lei - registru va calculeaza

ATENTIE !!!!! Cred ca d-voastra nu stiti cand se face hotarare si cand se face act aditional.La tot ce implica modificari in actul constitutiv al societatii se face Hotarare(Decizie -daca e un asociat) CESIUNEA -se face doar prin hotarare (semnata de toti asociatii sau mandatar). Act aditional se face spre ex. cand se prelungeste un contract de inchiriere etc.)-care nu modifica ACTUL CONSTITUTIV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica reg com: se poate inregistra schimbarea sediului social mai inainte de reactualizarea ob de activiate caen rev 2? k17 k17 Opinia mea este ca nu, intrucat, cu ocazia schimbarii sediului social trebuie preschimbat si certificatul de inregistrare al firmei (care contine si codul ... (vezi toată discuția)
Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv antispam antispam Buna ziua si bine v-am gasit. Am fost de curand la Registrul Comertului pentru a afla de ce am nevoie pentru a prelungi mandatul (expirat) al ... (vezi toată discuția)