avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie presedinte asociatie de proprietari

Buna ziua. Eu, in calitate de presedinte al unei asociatii de proprietari vreau sa demisionez. Uitandu-ma in lege, nu am un termen anume, si nu se intelege, ce va face comitetul executiv, adica daca si acesta este demis de drept, sau ramane in functie? Se spune ca "in caz de încetare a mandatului preşedintelui înainte de termen, comitetul executiv convoacă, în termen de 5 zile de la încetarea mandatului, o adunare generală pentru alegerea unui nou preşedinte" In plus de asta mai exista o conditionare. "În cazul demisiei unui membru al comitetului executiv al asociaţiei de proprietari, membrul demisionar îşi exercită toate atribuţiile şi răspunderile până la data alegerii unui nou membru al comitetului executiv în locul acestuia". Adica, nu pot demisiona, pana cand nu este ales un alt presedinte?
Cel mai recent răspuns: mariamunteanu , utilizator 13:34, 7 Iulie 2023
Presedintele si membri Comit. Ex. trebuie sa fie proprietari ai ap. din cadrul Asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie ... Mihai Carnaru Mihai Carnaru Buna seara, Am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie de proprietari isi da demisia, din motive personale, iar membrii asociatiei nu ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Numire secretar gabrielg1 gabrielg1 Secretarul asociatiei noastre a demisionat. Care este procedura pentru a numi alt secretar? (vezi toată discuția)