avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bransament primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bransament primarie

Buna ziua,
In zonele rezidentiale si/sau industriale unde exista mai multe constructii, primaria are obligatia prin lege sa asigure accesul la utilitati? Adica sa plateasca primaria prelungirea de conducte, stalpi electrici etc pentru a facilita racordarea? Sau trebuie sa plateasca fiecare separat pana in dreptul lui?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:17, 24 Octombrie 2018
In momentul cand emite autorizatie de ctie. pentru complexul rezidential primaria are un program de dezvoltare al zonei in care se mentioneaza, in mod normal, extinderea retelelor de utilitati. In timp, in functie de bugetul alocat anual, aceste retele se extind.
In cazul dvs., dezvoltatorul s-a miscat mai repede si in functie de contractul de vanzare-cumparare incheiat cu dvs. v-a predat locatia. In contract trebuie sa scrie in clar daca la predarea locatiei utilitatile vor fi functionale sau nu.
Se pare ca primaria nu are in plan in prezent si nici buget alocat pentru extinderea retelelor electrice si/ sau a retelelor pentru utilitati. Daca doriti sa aveti acces la acestea, solutia este sa contribuiti in cota parte, toti vecinii, la extinderea retelelor si sa presati periodic primaria (de preferat cand va cer votul) sa contribuie cu fonduri din bugetul local.
Primaria nu poate fi obligata sa asigure accesul la utilitati. In plus, canalizarea, distributia de apa, gaze, curent, etc., nu apartin primariei, ci firmelor corespunzatoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare imobil energie electrica marian_crb marian_crb Buna ziua, În 2015 am construit un imobil și am depus cereri pentru racordare la utilități. De trei ani ma plimb intre primărie și Delgaz Grid pentru a ... (vezi toată discuția)
Utilitati pentru o locuinta Adrian_RADEANU Adrian_RADEANU Ce se înțelege prin:,,acces la energia electrică și apa potabilă, evacuarea controlată a apelor uzate și a reziduurilor menajere”, una dintre ... (vezi toată discuția)
Se poate extinde reteaua electrica/gaze naturale din complex rezidential ? Adriaaaan Adriaaaan Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: am construit un imobil langa un complex rezidential (cel mai apropiat stalp de energie electrica aflat ... (vezi toată discuția)